0:00

Șapte garsoniere afectate de un incendiu la Săvinești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO sobă dintr-un bloc din Săvinești a fost cauza incendiului ce a făcut scrum locuința, dar a afectat și alte 6 garsoniere din vecinătate. Acesta este bilanțul evenimentului ce a avut loc pe 6 ianuarie, în jurul orei 15:55, la un imobil de pe strada Tineretului.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Roznov. La sosirea salvatorilor incendiul se manifesta generalizat în interiorul unei garsoniere situate la al doilea etaj, cu degajare mare de fum. O persoană s-a autoevacuat, iar proprietara garsonierei nu se afla în locuință la momentul izbucniri incendiului. Militarii au evacuat o butelie ce prezenta risc de explozie.

Concomitent s-a acționat pentru căutarea-salvarea persoanelor ce s-ar fi putut afla în celelalte garsoniere și pentru evacuarea fumului din locuințe și de pe casa scării. Nici o persoană nu a a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Au ars bunurile materiale din interiorul garsonierei, iar din cauza temperaturilor ridicate și a fumului s-au deteriorat bunurile din interiorul a două garsoniere și ușile de acces de la 6 garsoniere. Amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire (soba) a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, anunță ISU Neamț.

(G. S)

Articolul precedentGrumăzești: Start într-o inedită competiție de fotbal în sală
Articolul următorDin 9 ianuarie începe modulul trei de școală, când este următoarea vacanță
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.