0:00

DIICOT a efectuat zeci de percheziții pentru evaziune fiscală de proporții, ZCH NEWS - sursa ta de informații46 de percheziții au avut loc în mai multe locații în cadrul unui dosar penal cu acuze de comitere a infracțiunii de evaziune fiscală unde anchetatorii vorbesc de o pagubă în dauna statului de aproximativ un milion de lei. Descinderile au vizat imobile din județele Bacău, Suceava, Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Alba, Bihor, Covasna, Brașov și Sectoarele 2 și 3 din București.

Se fac cercetări pentru operațiuni fictive cu rambursări ilegale de TVA. În acest caz faptele ar fi avut loc în perioada ianuarie 2017-decembrie 2022, când reprezentanții unor firme din Cluj și alte județe din țară, ar fi solicitat și obținut 21 de rambursări nelegale de tva, în numele a 11 societăți comerciale. Rambursările s-ar fi făcut în baza unor operațiuni comerciale fictive. Cercetările ar fi stabilit că un agent economic din Cluj-Napoca ar fi înregistrat în evidențele contabile, în perioada 2017-2021, achiziții fictive de la 5 societăți comerciale din România, cu scopul diminuării obligațiilor de plată către bugetul de stat. Prejudiciul în acească cauză a fost evaluat la 900.000 de lei.

Sunt și acuzații de evaziune fiscală, fapte ce ar fi avut loc în perioada 2021- aprilie 2022, când o societate din Cluj ar fi înregistrat în evidențele contabile achiziții fictive de la trei societăți comerciale din țară, cu scopul diminuării obligațiilor de plată către bugetul de stat. Deocamdată prejudiciul în dauna visteriei statului nu a fost stabilit.

Anchetatorii au ridicat documente de evidență contabilă ale societăților implicate, telefoane mobile, laptop-uri, unități centrale de calculator și dispozitive de stocare, cu privire la care există indicii că s-ar afla stocate date de interes pentru soluționarea cauzei. Mai multe persoane urmează să ajungă la audieri.

(G.S.)

Articolul precedentGreu de deliberat în dosarul „Mită la Ambulanță”
Articolul următorAngajații CAS protestează la Guvern. Biroul Național Sindical anunță că sistează plățile către spitale și furnizori
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.