0:00

Angajații CAS protestează la Guvern. Biroul Național Sindical anunță că sistează plățile către spitale și furnizori, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAngajații Caselor de Asigurări de Sănătate vor organiza astăzi, 14 noiembrie, un miting de protest în capitală, la care vor participa angajați ai instituției din întreaga țară. Între orele 10.30 și 11.30 acțiunea de protest va avea loc în fața Ministerului Sănătății iar începând de la ora 12.00 protestatarii vor ajunge în fața sediului Guvernului.

Blocul Național Sindicat (BNS) a anunțat, de asemenea, că sistează plățile către spitale și furnizori, deoarece autoritățile nu au răspuns solicitărilor făcute de protestatari. „Angajaţii din toate spitalele din România se vor duce la bancomate şi vor vedea cum cardurile lor nu au fost alimentate pentru că oamenii ăştia nu mai fac nicio plată până când problema lor nu este rezolvată. (…) Discutăm de spitale publice, private, discutăm de lanţuri de farmacii, discutăm de firme care vor să-şi recupereze banii de concedii medicale pe care le-au plătit. Deci, întregul sistem va fi afectat.„, a declarat Dumitru Costin, președintele BNS. De cealaltă parte, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu a declarat pentru Agerpress că această decizie a BNS ar putea afecta aproape un milion de pacienți care beneficiază de servicii medicale.

În Neamț, protestele la CAS au debutat la începutul lunii noiembrie, cerința principală fiind majorarea salariului , care a rămas nemodificat din anul 2018. „Acest protest se desfășoară cu încetarea activității zilnic, între orele 9-16, iar programul de lucru cu publicul este doar în intervalul orar 8-9, când ne străduim să rezolvăm doar urgențele. În această acțiune avem sprijinul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a Blocului Național Sindical fiindcă principala noastră nemulțumire este faptul că salariile nu au fost majorate din anul 2018, iar rata inflației în acest timp este de 46%. Protestăm până când guvernanții ne vor lua în seamă, având în vedere că proiectul de act normativ a fost retras în luna iulie și între timp nu s-a mai decis nimic. Așteptăm și noi vești de la București, poate vor fi stabilite negocieri. Noi vrem  să lucrăm, nu să protestăm!”, declara pentru Mesagerul de Neamț liderul sindical nemțean Mihai Neculai.

Z.C.

Articolul precedentDIICOT a efectuat zeci de percheziții pentru evaziune fiscală de proporții
Articolul următorVIDEO. Noutăți din economie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.