dgaspc-03Proiectul “Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate”, realizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiilor (DGASPC) Neamț în localitățile Târgu Neamț, Răucești și Pipirig, a fost premiat în cadrul conferinței internaționale “Inovație și calitate în sectorul public”, derulată sub patronajul Guvernului României, cu sprijinul Consiliului Europei, se precizează într-un comunicat de presă.

Evenimentul a avut loc, joi, 20 octombrie, la București, la Biblioteca Națională a României. Conferința, aflată la a IX-a ediție, a avut scopul promovării bunelor practici implementate în administrația publică românească și europeană, cât și premierea inițiativelor românești din sistemul public.

Proiectul DGASPC Neamț a participat la secțiunea “Incluziune Socială” alături de alte proiecte de succes din țară și a obținut premiul doi pentru rezultatele deosebite în cadrul activităților derulate în beneficiul a 150 de copii din Târgu Neamț, Pipirig și Răucești.

“Nominalizarea proiectului nostru în cadrul acestui eveniment de anvergură și tradiție a reprezentat o mândrie pentru noi toți. Faptul că am obținut și un premiu este o mare onoare, o bucurie și, totodată, certificarea faptului că toate acțiunile derulate de echipa de implementare au fost realizate prin performanță, competență, muncă asiduă și, mai ales, multă emoție și implicare. Le mulțumesc tuturor și sunt mândră că munca noastră a contribuit la prevenirea abandonului școlar și/sau familial a peste 150 de copii din Neamț”, a declarat Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț.

Proiectul este implementat de DGASPC din 2015 cu fonduri europene. Beneficiari sunt 150 de copii și 180 de părinți, pentru primii asigurându-se, zilnic, activități tip “școala după școală”, “educație pentru sănătate”, o masă caldă, activități de recreere și petrecere a timpului liber, iar adulților, consiliere și îndrumare. Toate aceste servicii au scopul prevenirii abandonului școlar sau familial, al îmbunătățirii frecvenței școlare și diversificării formelor de protecție socială pentru copil și familie. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAngajat al unei unități medicale, denunţat pentru trafic de influenţă
Articolul următorCiocnire de taxiuri la Roman! Bilanţ: 3 răniți!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.