0:00

Deputat Ionel Arsene: “Atragerea fondurilor europene”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Orice om de bună-credinţă, dar mai ales un politician care se respectă are nevoie de un minim efort pentru a afla că, până la această dată, Ministerul Agriculturii, prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, a plătit peste 5,5 miliarde de euro din fondurile alocate României de Uniunea Europeană. Aceasta înseamnă, stimaţi colegi, că prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, procentul de absorbţie din totalul fondurilor puse la dispoziţie de Uniunea Europeană se ridică la peste 62%. Ba, mai mult, în prezent, sunt selectate pentru a primi finanţare peste 89.000 de proiecte, cu o valoare ce se ridică la 6,3 miliarde de euro, adică un grad de angajare de 94,45% a fondurilor publice.

Am făcut această mică introducere în declaraţia mea politică de astăzi, pentru a aduce acest lucru la cunoştinţa aşa-zişilor trâmbiţaşi care susţin pe unde apucă faptul că nu sunt bani de investiţii, că nu atragem destui bani europeni şi câte şi mai câte. Printre cei care susţin aceste aberaţii, să le spun aşa, sunt lideri ai fostului partid de guvernământ, în frunte cu preşedintele lor, care a pierdut alegerile pe teritoriul României. Trebuie să vă precizez, stimaţi colegi, că Guvernul Ponta a trebuit, în primul rând, să scoată România din izolarea internaţională în care se afla, să arate cu argumente că în ţara noastră există stabilitate politică şi economică, astfel încât să poată fi atrase noi investiţii străine. Apoi, actualul Guvern a avut multe de îndreptat după dezastrul lăsat de Boc, ceea ce cetăţeanul de rând încă nu simte. Totuşi, România dispune în momentul de faţă de indicatori de performanţă destul de buni, exemplul fiind creşterea economică chiar peste prevederi. Revin şi spun că orice om de bună-credinţă, judecând raţional, observă de departe faptul că actualul Guvern este mult mai performant decât cel care l-a avut în frunte pe liderul PDL-ist Boc.

Simţind succesul, opoziţia atacă actuala putere în diferiţi termeni şi asta o face pentru supravieţuirea politică, deoarece vede cum zi de zi se prăbuşeşte în sondaje, în timp ce Guvernul Ponta rezistă, şi încă rezistă bine.

Deci, stimaţi colegi, nu aţi ales bine strategia de luptă împotriva Guvernului. Vârful de lance al dumneavoastră, omul din Dealul Cotrocenilor vede totul în negru în România. Ba că economia merge prost, ba că nu am accesat fonduri europene la nivelul cerut, ba că miniştrii nu au dosare corecte şi nu sunt pregătiţi pentru domeniul respectiv şi aşa mai departe. Toate aceste acţiuni ale opoziţiei nu fac decât să blameze Guvernul, partidele aflate la putere şi, de ce nu, chiar ţara noastră.

Am mai amintit aici, de la această tribună, despre acţiunile europarlamentarilor opoziţiei care nu fac deloc cinste alegătorilor care i-au trimis în Parlamentul European. Trebuie să ştiţi, stimaţi colegi din opoziţie, că modelul politic practicat de liderul vostru – preşedintele care a pierdut alegerile pe teritoriul României – este perimat, modelul lui nu mai există. Ar trebui să găsiţi ceva nou, care să mai atragă electoratul şi de partea voastră. Nu ne purtaţi voi de grijă, noi ştim ce am spus în campania electorală. Cu sau fără voia dumneavoastră ne îndeplinim promisiunile. Este destul să vă amintesc că numai în anul 2013 am atras mai mulţi bani europeni decât în toată perioada 2008-2012.

Ionel ARSENE,

Deputat de Neamţ

Articolul precedentŞi CJ Neamţ participă la Târgul de Turism
Articolul următorANUNŢ – Primăria oraşului Târgu Neamţ

3 COMENTARII

  1. La ce parjol au facut in tara pana in 2012 e de mirare ca deja guvernantii de acum reusesc sa adune ciob cu ciob si incet-incet incepem sa ne refacem vietile si tara. Doamne ajuta !

  2. Asteptam cu mare interes sa se realizeze ceva . Poate totusi intram pe o linie dreapta asa cum au promis si incepem sa reconstruim ceea ce fosta guvernare a distrus.

Comentariile sunt închise.