Letitia Damoc

* atât a asigurat Letiţia Damoc şefia Ambulanţei Neamţ

În urma demiterii medicului Letiția Damoc, în mediul sanitar nemţean este o liniște apăsătoare, chiar dacă toată lumea vorbește pe la colțuri. La DSP Neamț declarațiile se dau oficial fără a face referire la rezultatul raportului de control pe baza căruia a fost demisă șefa Ambulanței. „Eu o apreciez, o stimez, dar nu fac altceva decât să pun în aplicare un ordin semnat de Ministrul Nicolăescu pe baza raportului întocmit de Corpul de Control. Nu am ce să comentez mai mult”, a declarat dr. Dan Morenciu, director DSP Neamț.

“Avocaţii mi-au recomandat să nu vorbesc”

La poarta SAJ am fost întâmpinați cu fermitate de paznicul care ne-a precizat că e multă agitație. „Eu am intrat în tură în dimineața asta. Am primit indicații de la colegul dinaintea mea să nu las pe nimeni înăuntru fără să fie însoțit. Toată lumea e supărată pe aici. Au venit niște oameni de la Roman pentru niște semnături și am înțeles că n-a vrut să le semneze foile. Cică n-ar mai avea drept de semnătură. Îmi pare rău, dar nu pot să vă las să intrați. Îmi risc locul de muncă”, a precizat paznicul.

În jurul orei 11, directorul economic Constantin Pantaziu discuta foarte aprins cu șeful  garajului. Este de înțeles forfota în contextul în care comitetul director are termen pentru a fi demis până în data de 2 decembrie. Și misiunea nefericită îi revine tocmai celei care a fost demisă.

Raportul în care se arată negru pe alb de ce a fost demis medicul Damoc se află și la DSP și la SJA. Nimeni nu intenționează să-l facă public. Nici Damoc nu vrea să spună deși… ar vrea: „Aș vrea să vorbesc, dar am o recomandare clară din partea avocaților să nu o fac. Anumite declarații ar putea fi interpretate și nu e de dorit acest lucru”.

Comunicatul Prefecturii

„În cursul zilei de 28 noiembrie 2013, prin adresa nr. 10060 am fost informaţi de către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ cu privire la Dispoziţia nr. 79 din 25.11.2013 privind revocarea din funcţie a doamnei doctor Letiţia Gabriela Damoc – manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

În conformitate cu Dispoziţia nr. 79 din 25.11.2013, începând cu data de 2 decembrie 2013, se revocă din funcţia de manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă doamna dr. Damoc Letiţia Gabriela.  Începând cu aceeaşi dată, încetează contractul de management încheiat între managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ şi Direcţia de Sănătate Publică Neamţ.

De la data încetării contractului de management, încetează şi clauza de suspendare a contractului individual de muncă al doamnei dr. Damoc, urmând a-şi relua activitatea ca medic primar medicină generală-medic primar medicină de urgenţă în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

Până la data de 2 decembrie 2013 managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ va duce la îndeplinire şi propunerea aprobată de ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu de revocare din funcţie a celorlalţi membri ai Comitetului director din cadrul S.J.A. Neamţ.”

Comunicatul Letiţiei Damoc

„Motivul revocării: dacă-i întrebați pe cei care au efectuat controlul – sunt «deficiențe», dacă-i întrebați pe cei care au comandat controlul – «este management defectuos», dacă-i întrebați pe cei care au semnat dispoziția de revocare – «culpă gravă ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor managerului general», iar dacă mă întrebați pe mine – erori (majoritatea corectabile și corectate) ce derivă din haosul legislativ, din neasumarea responsabilităților unor sarcini de serviciu de către unele persoane și a unei atitudini uneori ignorante a organelor ierarhic superioare.

Oricum, prin această revocare din funcție a întregului comitet director al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț se încearcă să se creeze o imagine deformată, cu consecințe nefavorabile, nu numai asupra managementului superior al unității, ci asupra întregii organizații. Dacă într-adevăr noi, cei care am condus Serviciul de Ambulanță Județean Neamț, suntem atât de culpabili pe cât se încearcă a se demonstra vom suporta consecințele – revocarea noastră din funcție. Instanța va decide. Dar acest lucru nu înseamnă că activitatea de asigurare a asistenței medicale de urgență prespitalicească de către Serviciul de Ambulanță Județean Neamț va avea de suferit. Crezul nostru a fost, este și va fi – «să facem absolut tot ceea ce este posibil pentru a-l ajuta pe cel aflat în suferință sau neputință și care ne cere ajutorul».

În ceea ce privește persoana mea, eu, Damoc Letiția Gabriela voi rămâne același medic implicat în activitatea de asistență medicală de urgență prespitalicească și spitalicească, voi fi alături de pacienți și de colegii mei din mica familie (Serviciul de Ambulanță Județean Neamț) și marea familie (toți salariații din sistemul sanitar nemțean), voi avea timp mai mult pentru propria familie și așa cum am promis acum 18 ani, 5 luni și 28 de zile, când am preluat conducerea unității, nu voi fi niciodată un «yes-man» în lumea politică, asumându-mi toate riscurile ce derivă din această atitudine.

Cu stimă,

Dr. Letiția Gabriela DAMOC”

Marian TEODOROF

10 COMENTARII

 1. aproape 19 ani de cand este in functie aceasta femeie?!!! dar ce mama dracului functiile sunt eterne sau in ambulanta Neamt aceasta functie este lasata ca si mostenire urmasilor urmasilor neamului celui care conduce o institutie?! nu pot trece cu vederea cum intituleaza aceasta persoana comitetul director…”o mare familie” si asta te poate duce cu gandul la famiglia siciliana! problema este de alta natura si cred ca cei din minister au vazut care sunt robinetii de banii publici si au trimis corpul de control dupa care au destituit conducerea pt management defectuos, deturnare de fonduri, bla bla bla, ceva usor digerabil pt instantele romanesti, asta pt a nu se ajunge la arestari etc! insa, daca ei o iau ca pe o gluma, va pot spune ca itentarea unor procese si incercarea de escaladare a functiilor detinute, nu va face altceva decat sa aprinda scanteia care pana la urma va fi bomboana de pe coliva lor si li se va canta prohodul! sunt atatea fapte dovedite dar sterse cu buretele in ambulanta, incat unor specialisti care vor trebui sa demonstreze ministrului ca nu a fost o decizie politica(cu toate ca este) le va fi foarte usor sa o faca si zadarati vor scoate untul si caimacul coruptiei din acest serviciu si bine nu le va fi! ce stiu eu pe surse de la curtea de conturi Neamt, si spusa printre dinti de un angajat, ar fi ca la controlul curtii de anul acesta s-au gasit deturnari de fonduri de cca 5 miliarde de lei vechi datorate unor tichete de masa, dupa care in loc sa respecte legislatia, cei de la conducerea ambulantei, nu numai ca nu au facut eforturi sa recupereze banii, ci cu buna stiinta au comiso din nou!!! interesant este si aspectul ca cei care au facut “curatenie” prin actele ambulantei, nu stiu cum sa-si scoata izmenele, deoarece au improscat cu hartii un binevoitor si acum au o mare dilema: CUM VOR PROCEDA, DACA TOATE INSTITUTIILE CARE AU RECUT PE ACOLO AU FACUT CURATENIE MARCA NUFARUL SI HOP-TOP APAR DEODATA NEREGULI!!! ESTE CA INTRO PARTIDA DE SAH, CINEVA MUTA PRIMUL, IAR DUPA VA ASIGUR CA VA MUTA CINEVA DIRECT SAH-MAT!

  • numai tu stii ce ai vrut sa spui in acest comentariu. cred ca ai cam lipsit la lectiile de limba romana, daca stii ce-i aia…sigur esti un frustrat care ai fost dat afara de la Ambulanta Neamt datorita “harniciei” de care ai dat dovada. Nu cumva chiar esti reclamangiul ala bolnav care ai pierdut toate procesele in justitie ?

 2. FELICIT DIN TOATA INIMA DECIZIA MINISTRULUI.PREA SE URCA SCOAFA IN COPAC!DACA VREA MINISTERU DETALII SA CAUTE IN ACTELE UNITATII DE PRIN 2006-2010 …..se lasa cu puscarie!Doamna Damoc nu s etemea de nimic,legea era ocolita si atata amar de prosti au fost promovati in jurul ei ca sa nu o deranjeze incat nu ma mir ca a ajuns aici .SEFA DE RUONS ,CONTABILUL SEF(fost macaragiu),,betivii si alte specimene au fost folositi sa-i faca jocul necinstit si sa-i satisfaca lacomia de …tot ce se poate!

 3. D-na Damoc, sa va dea Dumnezeu sanatate si viata lunga , sa va puteti continua meseria nobila pe care o practicati. Vechimea nu ar trebui masurata in ani, luni, zile ci in cate vieti au fost salvate n cei 18 ani. In conditiile de astazi in care sanatatea este intr-o “moarte clinica” prelungita de ani de zile, Ambulanta era una din putinele servicii neatinse de “cancerul politic” al societatii romanesti. Se pare ca s-a terminat si cu acest serviciu. Tu jojo, in cei 18 ani cat d-na Damoc a salvat zeci de vieti , cat rahat ai mancat? Daca ai fi terminat si tu macar 8 clase ai fi realizat ce inseamna sa fii medic de urgenta dar asa nu ai nici o sansa.

 4. Cred ca 18 ani intr-o asemenea functie e cam mult,ar trebui ca mandatele sa fie maxim 2 sau 3.Era timpul ca d-na Damoc sa lase si pe altcineva, insa inlocuitorul/inlocuitoarea nu va fi decat omul de casa al lui Arsene sau Ursarescu. Deja se agita lingaii pentru un post platit, de altfel, cu vreo 2.000 euro lunar plus ceva comisioane de prin contracte…Nici distinsa d-na Damoc nu e chiar departe de lumea politica asa cum pretinde.Ani de-a randul a fost protejata PSD si dupa asta a lui Pinalti.Deh, consecventa, numai cu puterea.

 5. MADAME DAMOC, DAR DE UNDE ATATA STIMA…HAI, MAI BINE SPUNE TARE: LA SERVICIUL JUDETEAN DE AMBULANTA ERA O MARE CUMATRIE, MARI CHEFURI INECATE IN VOTCA, VIN SI DRY-GYN MARCA COCO CHANEL SI DUMITALE NU AVEAI NICI IN CLIN NICI IN MANECA CU JONGLERIILE SUBALTERNILOR DIN COMITATUL DIRECTOR!! HAI BRE NE LASI!! DE ACUM VA TREBUI SA ASCULTI MELODIA LUI PUYA …BAGA BANI, BAGA BANI CA ALTFEL O SA JUCATI TABLE CU BECALI LA POARTA ALBA!! VA ROG SA-I LUATI UN INTERVIU FOSTEI EMINENTE IN ECONOMIE DIR EC PANTAZIU, CA SA INTELEAGA LUMEA CUM SE VORBESTE LIMBA GIMNASTICA ROMANEASCA SI CAT ESTE DE PERICULOASA!! SARE LA EL MAI CEVA CA BRUCELEE! HAI PAAAAAA!

  • jojo, parintii tai nu au avut bani sa te poarte prin scoala…
   Scoala este o instituie unde chiar si copiii slab dotati invata sa scrie, sa citeasca , sa socoteasca. Nu sa bea !

Comments are closed.