0:00

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi trimise până în luna septembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPensionarii nemțeni trebuie să știe că cel târziu până în luna septembrie vor primi deciziile de recalculare a drepturilor bănești. Din primele estimări rezultă că distribuirea ar putea începe la finele primei decade a lunii iulie și trebuie să se încheie până în septembrie. Conform procedurii, decizia de recalculare va fi trimisă beneficiarilor prin intermediul Companiei Naționale Poșta Română, prin corespondență cu confirmare de primire. În cazul în care titularii nu vor fi găsiți la adresa cu care sunt înregistrați la Casa Județeană de Pensii Neamț, corespondența se întoarce la oficiile poștale. Dacă titularii nu ridică decizia nici de acolo, acestea se vor întoarce la Casa Județeană de Pensii Neamț.

Mai mult de trei milioane de oameni vor fi (cu majorări ale pensiei – n.r.), pentru că practic, punctele de stabilitate vor aduce acel plus față de ceea ce se întâmplă în momentul de față. Este un plus pe care noi îl acordăm pensionarilor care au un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani. Vor fi mulți pensionari care în momentul de față sunt în zona indemnizației social și care vor ieși din această zonă. Acolo unde avem un stagiu de cotizare foarte mare, de peste 40 de ani, creșterile vor fi substanțiale, chiar și de peste 80%-90%”, a explicat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, citat de stiripesurse.ro.

Conform aceleiași surse, președintele CNPP a susținut că nici o pensie nu va scădea în urma recalculării pentru că se va menține cuantumul cel mai mare în plată (amănunte aici și aici). De certitudine este faptul că din luna septembrie toți pensionarii trebuie să primească drepturile recalculate.

(G.S.)

Articolul precedentInformații utile pentru candidații de la Bacalaureat – proba de limba engleză
Articolul următorȘtire actualizată. Subiectele la proba de Limba și Literatura Română a Evaluării Naționale: texte din Cireșarii și Cella Delavrancea
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.