0:00

Casa Națională de Pensii a făcut un nou anunț referitor la transmiterea către beneficiari a deciziilor de recalculare a pensiilor. Primul termen estimat, luna iulie, a fost devansat, iar deciziile vor ajunge la titulari în a doua jumătate a lunii august.

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi trimise în a doua jumătate a lunii august, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Deciziile de recalculare în baza Legii nr. 360/2023 vor fi transmise de către casele teritoriale de pensii prin Poșta Română tuturor pensionarilor în intervalul 15-31 august”, anunță Casa Națională de Pensii pe Facebook.

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi trimise în a doua jumătate a lunii august, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComunicatul instituției a fost emis în contextul discuțiilor apărute în spațiul public legat de scăderea pensiilor, punctându-se faptul că până în acest moment nu există nici o decizie de recalculare a pensiilor transmisă în baza Legii 360/2023.

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi trimise în a doua jumătate a lunii august, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Dosarele de pensionare sunt verificate periodic de către specialiștii din casele teritoriale de pensii. Activitatea de reverificare se efectuează încă de când există sistemul de pensii, (începând Legea nr. 27/1966, Legea nr. 3/1977, Legea nr. 19/2000 și Legea nr. 263/2010). Dacă sunt constatate erori, se emit decizii de revizuire. Aceste decizii sunt, după caz, ori de majorare a cuantumului pensiei, ori de diminuare. În cazul majorării, sumele sunt acordate de îndată, într-o singură tranșă, iar în cazul diminuării sumele se achită eșalonat. În anul 2023 au fost 870 de astfel de decizii emise după verificările făcute de Corpul de Control al CNPP dintre care pentru 361 de dosare s-au majorat pensiile, iar pentru 509 s-a impus recuperarea debitelor. De altfel, de la un an la altul, numărul situațiilor în care s-a impus revizuirea a scăzut constant”, mai arată sursa citată. (G.S.)

Articolul precedentIntervenție curajoasă a unui luptător din cadrul structurii S.A.S Neamț
Articolul următorServicii noi de depistare și confirmare a unor boli grave și pentru neasigurați
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.