OLYMPUS DIGITAL CAMERA

* ”Până acum în contul deschis pentru strângerea sumei necesare achiziționării snow mobilului pentru intervenții pe timp de iarnă s-au strâns zero lei, zero bani”, a declarat col. Ioan Niţică, şeful ISU Neamţ

Cetățenii județului Neamț nu s-au arătat prea milostivi până acum în privința strângerii de fonduri pentru achiziționarea de către ISU Neamț a unui utilaj cu șenile necesar intervențiilor în situații de urgență pe timp de iarnă. Deși apelul a fost lansat de mai bine de două săptămâni, până la această dată nu s-a strâns niciun bănuț în contul Asociației „Salvatorul Nemțean”, instituție care în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” gestionează această acțiune.Conducerea ISU Neamț încă mai speră să strângă ceva bani și și-a propus să apeleze la operatorii economici cu dare de mână din județ.

”Până acum în contul deschis pentru strângerea sumei necesare achiziționării snowmobilului pentru intervenții pe timp de iarnă s-au strâns zero lei, zero bani. Începând de astăzi însă o mergem la operatorii economici în speranța că vom strânge bani să cumpărăm măcar alte utilaje care sunt necesare în situații de urgență cum ar fi cele de scoatere a victimelor de la mari adâncimi. Este foarte greu pentru că deși ne-am dorit și noi și domnul președinte Culiţă Tărâță, la bugetul județului nu sunt bani pentru astfel de investiții. Oricum domnul președinte a spus că zilele acestea va face donația promisă, iar noi sperăm că vom face față cu brio oricărei situații dificile în această iarnă pentru că ne-am pregătit”, a spus col. Ioan Nițică, inspector șef ISU Neamț.

Deși județul Neamț este pregătit pentru iarna ce urmează, șefii județului vor să fie prevăzători. Anul trecut pentru situații speciale s-a acționat cu un snowmobil care aparține Serviciului Salvamont și care și în acest an este pregătit să intervină în zona municipiului Roman unde se întâlnesc situații dificile când ninge abundent. Utilajul special care urmează să fie cumpărat din banii strânși din donații costă 16.000 de dolari, este second hand și ar trebui adus din Statele Unite ale Americii unde se și fabrică. (I. CĂLIN)

Contul in care puteti face o donatie:

Raiffeisen Bank Piatra Neamț

RO692RZBR0000060008334167