Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piatra-Neamţ anunţa de ieri, 8 septembrie, că primeşte dosarele pentru acordarea tichetului social electronic pentru mamă-nou-născut.

Acestea se dau, potrivit O.U.G. nr. 113/ 2022, pentru sprijinirea mamelor și a nou-născuților acestora pentru nou-născuţii cu vârsta de până la 3 luni,  o singură dată, în cuantum de 2.000 lei, prin Programul Operaţional „Ajutorarea persoanelor defavorizate”.

DAS Piatra-Neamţ : se pot depune dosarele pentru tichetele sociale de 2.000 de lei pentru nou-născuţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBeneficiază de acest tichet mamele care fac parte din categoriile defavorizate social: cele care primesc venitul minim garantat, care provin din familii beneficiare ale alocaţiei pentru susţinerea familiei, cele cu dizabilităţi, cele aflate, temporar, în situaţii critice de viaţă (calamităţi naturale, victime ale violenţei domestice etc). De acest ajutor beneficiază inclusiv mamele care nu deţin acte de identitate, mamele minore şi cele care provin din zona de conflict din Ucraina.

Dosarele se depun la biroul de registratură al DAS Piatra-Neamț, de luni până joi, între orele 8.00-16.30 şi vineri, între orele 8.00-14.00.

Dosarul trebuie să conţină, atât în original, cât și în copie, următoarele documente: cererea tip; certificatul de naștere al mamei minore; certificatul de naștere al copilului; certificatul de încadrare în grad de handicap, după caz; declarație pe propria răspundere a mamei care nu deține act de identitate și motivul pentru care nu îl deține, atunci când este cazul, precum şi alte documente considerate necesare.

Tichetul social pe suport electronic pentru nou-născuți poate fi utilizat doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate şi numai pentru achiziționarea produselor de îngrijire pentru nou-născuți pentru care a fost emis.Acesta poate fi valorificat numai în unități comerciale care dețin casă de marcat şi care trebuie să evidențieze pe bon, distinct, produsele achiziționate în baza acestui tichet. Tichetul electronic nu poate fi preschimbat în numerar, nu poate fi înstrăinat și trebuie să aibă, la vedere, numele destinatarului (mamei) şi celelalte date esențiale pentru identificare, precum și privind informațiile privind valabilitatea acestuia.

Angela Croitoru

Articolul precedentVeste proastă. Liceenii de la țară nu mai primesc bursă socială
Articolul următorInformații utile. Cine, cum şi de ce bani beneficiază pentru ajutorul de încălzire
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.