0:00

Veste proastă. Liceenii de la țară nu mai primesc bursă socială, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNoul ordin 5.379/2022 al Ministerul Educației, care stabilește criteriile de acordare a burselor în anul școlar 2022-2023, prevede ca doar elevii de primar și gimnazial care învață în altă localitate decât cea de domiciliu să primească bursă socială.

La art. 15 se face referire la faptul că de bursa socială care se acordă indiferent de venitul familiei beneficiază elevii din învățământul preuniversitar, mai puțin cei de liceu, potrivit edupedu. La aliniatul (d) din acest articol se stipulează că printre beneficiarii de burse sociale sunt „Elevii din învățământul primar și gimnazial din mediul rural, care sunt școlarizați într-o altă localitate, întrucât nu au posibilitatea să studieze într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu, acordarea bursei nefiind condiționată de venitul net lunar al familiei; prin localitate de domiciliu se înțelege comuna/orașul cu subdiviziunile sale administrative”. Elevii navetiști din rural au primit bursa socială, în valoare de 200 de lei, anul trecut, prin ordinul ME 5.870 din decembrie 2021.

Prin comparație, sunt cu mult mai puțini elevi de clasele I-VIII care nu învață în școlile din localitățile unde locuiesc, spre deosebire de liceenii care fac naveta la licee din oraș. Bursa socială, acordată fără a se lua în calcul venitul familiei, era un ajutor substanțial ce se acorda acestor elevi.

C.I.

Articolul precedentCod galben de ploi în patru județe din regiunea Nord Est
Articolul următorDAS Piatra-Neamţ : se pot depune dosarele pentru tichetele sociale de 2.000 de lei pentru nou-născuţi