daniel maricutaProcurorii DNA l-au reținut miercuri, 25 noiembrie, pe primarul comunei Șelimbăr (Sibiu), Daniel Maricuța, acuzat de fapte de corupție, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, la DNA Alba vor fi aduse pentru audieri aproximativ 20 de persoane.

În 14 octombrie, procurorii DNA au efectuat percheziții în 61 de locații situate în județele Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, printre care și la Primăria Șelimbăr, la Oficiul de Cadastru Sibiu, la locuințele mai multor angajați și la primarul Daniel Maricuța, iar ancheta vizează retrocedări ilegale de suprafețe de teren, în valoare de peste 114 milioane euro.

Descinderile procurorilor DNA Alba erau legate de județul Neamț prin primarul de Șelimbăr, Daniel Maricuța, care deține, prin societatea Alcoradu, boxele cailor, sediul administrativ, tribunele și construcțiile din Baza Hipică Piatra-Neamț.

Conform precizărilor făcute la acea dată de Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA, în județul Neamț nu era vizată nicio instituție publică, ci doar domiciliile unor persoane fizice și „eventual” sediiile unor societăți comerciale: „La această oră (10:20 n.r.) activitățile sunt în plină desfășurare și nu am detalii despre numărul perchezițiilor care se desfășoară în județul Neamț. Pot spune doar că instituțiile publice nu sunt din județul dumneavoastră. Pe parcursul zilei de astăzi doar se vor ridica documente și, în funcție de ceea ce se va descoperi, vor continua activitățile în zilele următoare”.

Percheziții au avut loc și la secretarul comunei Șelimbăr, la un specialist în cadastru, la consilierul personal al edilului, dar și la alți consilieri locali, la foști primari sau viceprimari și la sediile unor societăți comerciale deținute de Maricuța prin interpuși. De asemenea, au fost descinderi și la mai mulți notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria, BNP Bucșă Radu Gabriel, BNP Tolciu Mariana Ionela și BNP Tolciu Tudor Flaviu, BNP Suciu Dorin, precizau sursele.

Procurorii DNA efectuează cercetări față de primarul comunei Șelimbăr, Daniel Maricuța, căruia un dezvoltator, care a construit mai multe blocuri, i-ar fi oferit, în schimbul eliberării autorizației de construcție și a altor documente, cu titlul de mită, apartamente în valoare totală de peste 1,8 milioane euro, arătau sursele. (ZCH NEWS)

Articolul precedent22 de ani de închisoare pentru dubla crimă de la Girov
Articolul următorArtificiile pe post de bau-bau! Instruiri cu firmele autorizate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.