inchisoareValentin Chiuaru (20 de ani) din Girov, autorul dublei crima din luna iunie a acestui an, a fost condamnat, în ziua de 25 noiembrie, la 22 de ani de închisoare, plus 6 luni, rezultate din revocarea suspendării unei pedepse mai vechi. Instanţa a mai decis şi 5 ani de pedeapsă complementară (interzicerea unor drepturi civile) după eliberare, precum şi daune de 28.000 de lei pentru o rudă de-a celor doi bătrâni pe care i-a ucis. De asemenea, criminalului i se vor preleva probe biologice, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Magistraţii de la Tribunalul Neamţ au dispus conservarea tuturor bunurilor ridicate din casa soţilor omorâţi (haine, urme papilare, fragmente de lemn, încălţăminte, un băţ şi un topor), până la rămânerea definitivă a sentinţei. Valentin Chiuaru va trebui să achite nu doar daunele, ci şi cheltuielile de judecată, în valoare de 11.000 de lei.

Individul a fost arestat pe 11 iunie pentru o tentativă de omor, iar ulterior s-a dovediat că este autorul dublei crime descoperite pe 8 iunie. După câteva zile de anchetă şi-a recunoscut toate faptele şi a mărturisit că, în seara de 23 martie, a intrat în casa unei bătrâne, cu intenţia de a fura bani, dar a fost surprins de proprietară şi a lovit-o cu un par în aşa hal încât biata femeie a avut nevoie de 65 de zile de îngrijiri medicale

La începutul lunii iunie a repetat povestea, numai că a nimenit în casa a doi soţi în vârstă de 72 şi 73 de ani şi i-a lovit cu parul până i-a omorât. Nu avea nimic cu ei, nici n-a avut ce să le fure (oamenii trăiau modest din vânzarea măturoaielor) şi până la urmă a declarat că de fapt voia să meargă la altcineva, dar a greşit locuinţa şi de asta s-a enervat.

Sentinţa Tribunalului Neamţ poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău de oricare dintre părţile din dosar. (C. MIRCEA)

Articolul precedentDacă percheziţie nu e, nimic nu e! Poate doar control judiciar!
Articolul următorDaniel Maricuţa, reţinut de DNA! Legăturile cu Neamţul!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.