bacau instruire artificiiDe când cu tragedia din clubul bucureştean “Colectiv”, articolele pirotehnice au devenit un fel de bau-bau, astfel că poliţiştii s-au apucat să instruiască reprezentanţii “societăților comerciale autorizate să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice”, 26 la număr în Bacău, după cum se anunţă într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Acelaşi comunicat nu ne explică însă şi cum vor fi instruiţi vânzătorii… neautorizaţi! La instruirea de la sediul IPJ Bacău au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “ Maior Constantin Ene” al Județului Bacău.

“În conformitate cu HG 1.102 din decembrie 2014 privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a articolelor pirotehnice, pot fi comercializate către populație doar articole pirotehnice din categoriile F1, P1 și T1, articole care pot fi folosite în siguranță de la distanțe mai mici de un metru. Articolele pirotehnice din categoria F1 pot fi comercializate doar persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, iar cele din categoria P1 și T1 pot fi comercializate doar persoanelor de peste 18 ani. Pentru a fi comercializate acestea trebuie să aibă înscrise pe ambalaj categoria din care fac parte, denumirea importatorului, instrucțiuni de folosire în limba română și termenul de valabilitate. Comercializarea obiectelor pirotehnice persoanelor care nu au împlinit vârsta de 16 și respective 18 ani se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei și confiscarea obiectelor în cauză. Reamintim faptul că efectuarea de operațiuni cu obiecte pirotehnice fără drept constituie infracțiune, potrivit Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive”, potrivit comunicatului IPJ Bacău.

Cam asta e legea! Din păcate, unii încalcă legea! Şi mai din păcate, alţii… mor! (ZCH NEWS)

Articolul precedentDaniel Maricuţa, reţinut de DNA! Legăturile cu Neamţul!
Articolul următorLIGA A II-A: Ceahlăul – Rapid 0 – 2 (0 – 0) Două goluri anulate nemţenilor!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.