Şcolile din Dulceşti şi Cândeşti au avut probleme luni, 19 noiembrie, din cauza ninsorii. Avaria centralei termice de la Şcoala Cândești a fost reparată, iar la Dulcești cei 38 de copii de grădiniță stau astăzi acasă.

La Şcoala Cândești a pocnit cazanul de la centrala termică, de dimineață, dar a fost reparat rapid și elevii nu au avut de suferit: „Cazanul are 11 ani de la fabricație, ne așteptam să fie probleme. Azi (luni-n.r.) dimineață a plesnit, dar cu personalul din subordine a fost sudat, iar acum centrala termică funcționează. Copiii n-au avut de suferit, în școală este căldură, copiii sunt în siguranță, mâine (astăzi-n.r.) avem cerc pedagogic în școală și activitatea continuă, fără probleme. Am trimis de dimineață la primărie o adresă pentru înlocuirea centralei termice, primarul cunoaște problema, avem asigurări că se va rezolva. Nu avem de ce să întrerupem cursurile, decât dacă se înzăpezește. Ținem legătura permanent cu inspectoratul școlar, dacă intervine ceva, dar nu sunt probleme”, a declarat prof. Paul Dumitru Culbece, directorul școlii.

Conducerea Școlii Dulcești a luat decizia, încă de dimineață, să se reducă ora de curs de la 45, la 35 de minute și cu 5 minute pauză. Aici, elevii de gimnaziu învață în două schimburi, o parte fac naveta și pentru ca să nu-i prindă noaptea pe drum ori să rămână înzăpeziți în școală s-a scurtat programul de curs. „Condițiile în școală sunt în regulă. Dar, suntem printre puținele școli din județ care mai au ore și după-amiaza, sunt 67 de elevi care fac naveta cu microbuzele școlare de la 5-7 kilometri și fiindcă vremea s-a înrăutățit, am luat hotărârea ca astăzi (ieri-n.r.) ora de curs să fie redusă la 35 de minute și 5 minute pauza. Copiii de după-amiază termină mai devreme și pot ajunge în siguranță acasă. În funcție de evoluția condițiilor meteo, vom decide împreună cu Inspectoratul Școlar ce vom face. Avem și elevi navetiști, dar avem și profesori care fac naveta de la Piatra Neamț și de la Roman. În școală este cerc pedadogic mâine (astăzi-n.r.), cei 38 de copii de la grădiniță vor sta acasă. Ținem legătura cu părinții și-i anunțăm imediat, nu sunt probleme de comunicare. Cele două microbuze școlare funcționează. Dar, prefer să nu pun copiii în pericol și să rămână înzăpeziți în școală. Vom decide împreună cu inspectoratul școlar”, a declarat prof. Ana Maria Agape, directoarea școlii.

Inspectoratul Școlar Judeşean (ISJ) Neamț a luat legătura, luni dimineață, cu toți directorii de școli din județ, pentru a primi informările ce țin de cursuri și probleme pe fondul iernii. „Nu sunt probleme, în afară de cele două situații de la  școlile din Dulcești și Cândești. Astăzi (ieri-n.r.), până la ora 16:00, voi avea rapoartele de la toate școlile”, a declarat prof. Elena Laiu, șefa IȘJ Neamț. (C.I.)

Articolul precedentTraficul în Moldova: toate restricțiile de pe drumurile naționale au fost ridicate
Articolul următorLege nouă: vize anuale pentru autorizațiile de mediu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.