Se schimbă legea în materie de valabilitate a autorizațiilor de mediu. De acum încolo acestea vor trebui vizate anual de către inspectorii de mediu, după ce vor fi verificat dacă deținătorii de autorizații sau solicitanții de noi autorizații de mediu îndeplinesc toate criteriile prevăzute de lege.

”AGENȚIA PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI NEAMȚ informează toți titularii/deținătorii de autorizații de mediu/autorizații integrate de mediu, despre apariția Ordinului nr.1171/05.11.2018 privind aprobarea procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu, publicat în Monitorul Oficial al României Partea I nr. 967/15.11.2018. Prezenta procedură reglementează condițiile de solicitare, de aplicare sau de respingere a vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu, in acord cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă  nr. 195/2005 din 22 decembrie 2005 privind protecţia mediului, aprobată prin Legea nr. 265/2006 cu modificările și completările ulterioare. Având în vedere faptul că Autorizaţia de mediu şi autorizaţia integrată de mediu îşi păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii lor obţin viza anuală, toți titularii/deținătorii de autorizații de mediu/autorizații integrate de mediu trebuie să solicite (viza anuală) la Agenția pentru Protectia Mediului Neamț în fiecare an cu minim 60 de zile înainte de ziua și luna în care a fost emisă autorizația de mediu sau autorizația integrată de mediu. Precizăm că pentru derularea procedurii de aplicare a vizei anuale nu se percep taxe sau tarife”, se arată într-un comunicat de presă emis de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Neamț.

”Este un ordin dat de Ministerul Mediului care stabilește că aceste autorizații nu vor mai avea un termen de valabilitate. Anual acestea vor trebui vizate. Dacă nu mai sunt vizate în fiecare an, acestea își pierd în mod automat valabilitatea. Nu vor mai fi ca până acum  cu termen de valabilitatea 5 ani sau 10 ani. Dacă nu mai ai activitate, atunci nu mai vii la viza anuală. Agenția de Protecția Mediului, când acordă viza anuală se merge inclusiv pe teren și se verifică dacă operatorul economic respectă condițiile din autorizație, după care se emite această viză anuală. Fiecare autorizație se emite cu o dată. Solicitarea de reavizare se face cu 60 de zile înainte de acea dată”, a declarat Iulian Jugan, director APM Neamț. (I.Ș.)

Articolul precedentCursuri reduse la Şcoala Dulcești * Avarie la centrala Şcolii Cândești
Articolul următorNaţionala de futsal U19, două partide amicale la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.