În această dimineață de 20 noiembrie, ”circulația pe drumurile naționale din regiunea Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă, cu sectoare de zăpadă frământată la acostamente, în strat de 0-2 cm, fără blocaje sau restricții cauzate de starea vremii sau carosabilului”, informează Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași.

Aceasta în condițiile în care, pe fondul ninsorilor abundente, în ziua de luni, 19 noiembrie, au existat restricții pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mare de 7.5 tone pe DN 28 (Casa de apă – Târgu Frumos), DN 28 (Tomești – Răducăneni – Albița), DN 28A (Târgu Frumos – Pașcani – Moțca), DN 11 (Bacău – Onești), DN 28B (Botoșani – Flămânzi), DN 29 (Botoșani – Suceava). Menționăm că aceste restricții, ridicate în cursul serii trecute, au fost impuse pentru a permite intervenția utilajelor de deszăpezire și pentru evitarea blocajelor în trafic, cauzate în principal de dotarea necorespunzătoare pentru condiții de iarnă a autovehiculelor de mare tonaj. Aducerea carosabilului la parametri circulabili a fost posibilă printr-un efort susținut al echipelor DRDP Iași, care, pe parcursul zilei de ieri și a nopții de 19/20 noiembrie, au acționat cu 156 de autoutilaje și au împrăștiat peste 4.000 de tone de material antiderapant”.

În continuare, zona Moldovei se află sub avertizare de vreme nefavorabilă. Potrivit prognozei, până mâine dimineață, la ora 10, se vor înregistra polei, ploi moderate, precipitații mixte în zona de munte, mai ales ninsoare în Moldova, și intensificări ale vântului. Stratul de zăpadă este consistent în zona de drum, pe alocuri, în județele Botoșani și Neamțț, fiind înregistrate și depuneri de 30 cm.

În această dimineață, ninge slab în Botoșani, dar cerul e acoperit în toată Moldova, iar valorile termice se situează între -2 și +2 grade.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale”. (ZCH News)