Politehnica Iaşi a obţinut, în premieră, calificarea în semifinalele Cupei României. În meciul din sferturi, disputat pe teren propriu, miercuri, 4 martie, ieşenii au dispus de Universitatea Craiova, cu scorul de 3-2 (2-0). Au marcat: Breeveld (13 şi 90) şi Horșia (42)/Nistor (54-penalty şi 90).

“Am învins Craiova și ne-am calificat în semifinalele Cupei României! Este cea mai bună performanță a fotbalului ieșean și sperăm să o îmbunătățim A fost un meci frumos, cu suspans, cu implicare sută la sută, cu faze frumoase și goluri spectaculoase!”, s-a postat pe pagina oficială de Facebook a formaţiei ieşene.

În schimb, echipa antrenată de nemţeanul Costel Enache, Petrolul Ploieşti, a pierdut meciul de acasă cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 0–1 (0-1). A înscris Dumiter (35). Partida a fost întreruptă aproximativ 10 minute, din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor ploieșteni. Într-un alt meci, s-a înregistrat rezultatul Academica Clinceni-Dinamo Bucureşti 0-1 (0-0). A marcat Sorescu (84). Partida Hermannstadt Sibiu-FCS Bucureşti se joacă azi. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Politehnica Iaşi)