Constantin Negrescu, din Piatra Șoimului, un bărbat în vârstă de 61 de ani, care a comis un omor în noaptea de 19 spre 20 septembrie 2019, a fost condamnat la 17 ani de închisoare, în ziua de 4 martie. Decizia a fost luată de Tribunalul Neamț, care a stabilit și o pedeapsă complementară de 5 ani (interzicerea unor drepturi civile), precum și confiscarea  armei crimei: ”Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. În baza art. 112 lit. b Cod penal dispune confiscarea unui topor (colet nr. 1), aflat la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Neamţ. În temeiul art. 162 al. 3 Cod procedură penală dispune conservarea probelor din coletele nr. 2 (obiecte de vestimentație), nr. 3 (încălțăminte), nr. 4 (obiecte de lenjerie), nr. 6 (pălărie), nr. 7 (pulover), aflate la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Neamţ, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

Constantin Negrescu a ucis în condițiile în care s-a trezit cu doi intruși în curte – doi consăteni, unul de 63 și celălalt de 48 de ani. Cum era aproape de miezul nopții, iar între Negrescu și bărbatul de 63 de ani existau niște animozități mai vechi, faptul că s-a trezit cu ”musafiri” la o oră atât de tîrzie l-a înfuriat pe Negrescu. El a ieșit în curte, înarmat cu un topor, și l-a lovit pe mai vechiul său ”dușman” până l-a omorît. Bărbatul de 48 de ani a apucat să fugă și așa a scăpat cu viață. După crimă, Negrescu s-a dus la un vecin, a sunat la 112. și a spus ce-a făcut. El a fost anchetat, judecat și condamnat pentru omor calificat. Acum are posibilitatea să atace sentința la Curtea de Apel Bacău, cu speranța că poate primi o pedeapsă mai blândă.

C.M.

 

1 COMENTARIU

  1. pai daca acei intrusi au venitt la el in batatura noaptea cu intentii de a fura sau chiar sa/l omoare ,nu este legitima aparare ??? proaste legi mai avem in tara asta !!!! cititi fratilor ce pedeapsa au primit niste violatori in India care se va executa pe data de 20 martie ac

Comments are closed.