justitie-ciocanProcurorii Parchetului Judecătoriei Suceava au dispus, pe data de 24 septembrie, reținerea pentru 24 de ore a lui Leontie Hapenciuc, pe care îl acuză de “ultraj” şi “tulburarea ordinii şi liniştii publice”. Ulterior, pe data de 25 septembrie, bărbatul a fost pus sub control judiciar, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului Judecătoriei Suceava.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Pe 24 septembrie, “trei lucrători de poliție și un polițist local, cu toții în exercitarea atribuțiilor de serviciu”, au dorit să-l conducă la sediul poliţiei pe Leontie Hapenciuc.

Şi Leontie Hapenciuc ce a făcut?

Normal că nu a vrut: “a opus rezistență la încătușare, a amenințat cu un rău viitor pe unul dintre polițiști, a lovit și împins pe toți cei 4 polițiști, a folosit expresii jignitoare în public, provocând tulburarea ordinii și liniștei publice”.

Ca urmare…

“Precizăm că această măsură preventivă (controlul judiciar, carevasăzică – n.r.) a fost luată în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, implică respectarea unor obligații de către inculpat, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Nevinovăţie! Gingăşie! Cum altfel! (M. CONSTANTINESCU)