Culmea justiţiei: Poliţist ameninţat cu “un rău viitor”!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii Parchetului Judecătoriei Suceava au dispus, pe data de 24 septembrie, reținerea pentru 24 de ore a lui Leontie Hapenciuc, pe care îl acuză de “ultraj” şi “tulburarea ordinii şi liniştii publice”. Ulterior, pe data de 25 septembrie, bărbatul a fost pus sub control judiciar, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului Judecătoriei Suceava.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Pe 24 septembrie, “trei lucrători de poliție și un polițist local, cu toții în exercitarea atribuțiilor de serviciu”, au dorit să-l conducă la sediul poliţiei pe Leontie Hapenciuc.

Şi Leontie Hapenciuc ce a făcut?

Normal că nu a vrut: “a opus rezistență la încătușare, a amenințat cu un rău viitor pe unul dintre polițiști, a lovit și împins pe toți cei 4 polițiști, a folosit expresii jignitoare în public, provocând tulburarea ordinii și liniștei publice”.

Ca urmare…

“Precizăm că această măsură preventivă (controlul judiciar, carevasăzică – n.r.) a fost luată în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, implică respectarea unor obligații de către inculpat, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Nevinovăţie! Gingăşie! Cum altfel! (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentDirectorii de licee din Neamț sunt dispuși să se bată pentru funcții
Articolul următorDeconturi de 11 milioane de lei pentru nemțenii care s-au tratat în străinătate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.