pietricica turism

Cele mai multe cadre didactice din Neamț s-au trezit ieri, 13 noiembrie, cu câteva zile înainte de finala alegerilor prezidențiale că le-au fost alimentate cardurile cu aproximativ 700 de lei. Banii ajunși cu „titlul” de subvenție de la bugetul național, au fost „dăruiți” în două tranșe (probabil din două capitole bugetare – n.r.) pentru „Dezvoltarea carierei personale”, model inspirat după un program abandonat în 2010. Și chiar dacă ministrul Educației, Remus Pricopie anunța că acest sprijin nu va veni înainte de prezidențiale pentru a nu se interpreta ca fiind o „pomană electorală”, se pare că filmul s-a derulat mai repede astfel încât, banii s-au virat cu doar trei zile înainte de votare.

Reamintim că guvernul a anunţat, în 22 octombrie, că a alocat aproximativ 50 milioane, în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind “Dezvoltarea carierei didactice”, urmând ca profesorii din învăţământul preuniversitar şi cei din mediul universitar să primească suma de 700 lei. Ceea ce este interesant în acest peisaj o reprezintă lipsa de obligativitate a celor care cheltuie banii de a demonstra că au investit cu adevărat în dezvoltarea carierei didactice. Potrivit ministrului Educației, profesorii nu vor trebui decât să redacteze o foaie în care să explice cum au cheltuit banii, fără acte justificative. Profesorii care predau în Neamț și care nu au primit banii până acum nu vor mai avea de așteptat decât, probabil, până cel mult în ziua votului. (M.T.)

3 COMENTARII

  1. Da dar pe unii profesori tot fara bani de naveta i-a lasat.
    Apoi sunt multi dintre dansii care au cheltuit si de 10 ori mai mult din 2010 incoace prin absolbire de facultati si mastere pe care le-au platit din propriul buzunar…Asa ca astea nu pot fi numite subventii,ci mai degraba platirea datoriilor statului catre profesori….

  2. Suma aceasta forfetara de 15o euro este data de MEN prin ISJ Neamt in functie de cum de iubeste contabilul sef al ISJ Neamt scolile, pentru ca sunt scoli si salariati ai acestor scoli care nu au primit aceasta suma si intrebata care sunt criteriile de acordare iti inchide telefonul IN NAS SI MAI SI TIPA LA TINE

  3. Nu stiam ca statul roman este obligat sa plateasca masterul absolvit de un profesor, cat despre facultate, ma indoiesc ca ar fi profesori care sa nu fi absolvit una. Asa ca daca vreti 3 facultati, 2 mastere si un doctorat, nu este obligat contribuabilul roman sa vi le plateasca.

Comments are closed.