În condițiile în care fiecare poate să voteze de câte ori vrea și unde vrea – nu va fi folosit sistemul de evidență electronică, nu se vor da declarații pe propria răspundere și nici nu se vor aplica autocolante ”votat” pe cărțile de identitate -, referendumul se anunță, deja, un mare succes. Indiferent de condițiile în care se va desfășura procesul de consultare a populației, structurile MAI s-au ocupat cu ”asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot”.

Ca de obicei, greul pică pe polițiști, 476 dintre ei asigurând paza și protecția la 306 de secții de votare, dintre cele 486 existente în județului Neamţ. Alți 250 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsurile de ordine şi linişte publică, iar 35 de cadre vor fi în echipe de intervenție și vor acționa dacă va fi cazul.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 476 de polițiști vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate”, a precizat agentul Georgiana Moșu, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț.

La rândul lor, jandarmii vor avea în responsabilitate 180 de secții de votare, dar și Biroului Electoral Județean Neamț, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare. ISU Neamț va participa la buna desfășurarea a referendumului cu 236 de angajați, anterior pompierii făcând verificări pe linie PSI în toate secțiile de votare.

Recomandările IPJ Neamț către cetățeni: ”Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta, pe pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Referendumului, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea. În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI!”. (C.M.)

FOTO: ISU Neamț

Articolul precedentȚigări confiscate cu tot cu mașină în Piața Centrală
Articolul următorPNL Neamț spune DA ca și PSD-ul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.