Un comunicat primit la redacție din partea organizației județene a PNL ne anunță că liberalii sunt pentru participarea la referendum și pentru un vot în favoarea definirii căsătoriei.

Textul comunicatului

Liberalii din Neamț vor participa la referendum și vor vota ”DA” pentru definirea în Constituție a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie

Membrii PNL Neamț vor participa în acest sfârșit de săptămână la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, cu privire la definirea căsătoriei.

Votul va fi DA! DA, pentru ca familia să fie întemeiată pe căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie!

Prin votul de la referendum vom fi de acord ca Articolul 48 alin. (1) din Constituția României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 767 din 31 octombrie 2003, să se modifice și să aibă următorul cuprins:

”Art. 48: Familia

  • Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Acest referendum nu încalcă niciun drept fundamental, iar în cea ce privește legalizarea relaţiilor între persoanele de același sex, standardele juridice existente la nivel internaţional lasă la latitudinea fiecărui stat să găsească o formulă juridică care să funcţioneze în societatea respectivă.

Referendumul din acest weekend vine în urma unei inițiative cetățenești, legitime, care are în ”spate” peste 3 milioane de semnături, care a urmat toți pașii legali, ca fiecare cetățean să își poată spună opinia cu privire la familie. În zilele de 6 și 7 octombrie fiecare român are ocazia să își exprime viziunea proprie cu privire la familie, la căsătorie, prin participarea la vot.

Partidul Național Liberal susține familia, este partidul istoric care s-a luptat în ultimii 100 de ani pentru țară, pentru români, pentru copii, pentru părinți, pentru bunici, pentru valorile tradiționale. Totodată, ne vom lupta pentru a păstra drepturile și libertățile fundamentale ale fiecărui individ.

Prin participarea noastră la referendum și prin votul – DA – arătăm că apărăm dreptul fiecăruia de a se exprima liber pe marginea viziunii pe care o are cu privire la celula de bază a societății românești – FAMILIA!

George Lazăr Prim – Vicepreședinte PNL Neamț

Daniel Vasiliu Macovei – Secretar General Adjunct PNL Neamt

 

Articolul precedentCu toate ușile deschise spre fraudă, referendumul va fi bine păzit
Articolul următorFOTO Viorica Dăncilă în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.