tigari contrabanda 08Polițiștii de frontieră botoșăneni au identificat, miercuri, 23 septembrie, doi cetățeni români care transportau în spate, de la malul râului Prut, 2.000 pachete de țigări de contrabandă, pe care le trecuseră peste apă cu ajutorul unei lansete, se preciezază într-un comunicat de presă. Valoarea produselor “transportate” se apropia de 18.000 lei.

“În data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 10,30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Românești – ITPF Iași au observat două persoane de sex masculin care se deplasau dinspre malul râului Prut către localitatea de frontieră Bobulești, transportând în spate 4 colete voluminoase. Imediat, s-a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză care nu s-au supus somațiilor fapt pentru care lucrătorii noștri au executat un foc de armă în plan vertical fără a se înregistra victime sau pagube materiale. În urma acțiunii au fost reținute cele două persoane care au fost identificate ca fiind cetățenii români Vasile C. și Andrei C., cu vârste de 20 respectiv 46 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Botoșani, care au declarat că s-au deplasat la malul râului Prut și au preluat cele patru colete cu țigări trăgându-le cu ajutorul unei lansete și a unei funii de nylon. În cele patru colete au fost depistate 40.000 de țigarete marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 17.856 lei”, se precizează în comunicatul citat.

Polițiștii de frontieră au întocmit bărbaților lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracționale și depistării tuturor persoanelor implicate. (ZCH NEWS)

Articolul precedentO maşină s-a oprit în peretele unei case – 5 victime!
Articolul următorDSP Neamț a rămas fără vaccin hexavalent
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.