vaccin nou_resizeDirecția de Sănătate Publică Neamț a rămas fără vaccinul hexavalent pe stoc, potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanți ai instituției.

Nu este pentru prima dată anul acesta când se întâmplă ca vaccinurile trimise de către minister să nu fie suficiente sau să întârzie.

Ultima criză de vaccin hexavalent a fost sesizată prin luna aprilie a acestui an, când timp de aproape două luni medicii de familie din Neamț, dar și din țară, nu au avut acest vaccin.

După acea criză, Ministerul Sănătății a distribuit, în luna mai, aproximativ 140.000 de doze către toate direcțiile de sănătate publică din țară. Deocamdată, nu se știe când ministerul va trimite o nouă tranșă. Cu toate acestea, medicii de familie din județul Neamț au asigurat stocul de vaccin hexavalent pentru luna aceasta.

„Noi ne facem stocul de vaccinuri la începutul lunii. Chiar ieri am făcut un vaccin hexavalent. Pentru luna aceasta avem asigurate dozele necesare, pentru luna viitoare… vom vedea ce vom face”, a declarat un medic de familie din Neamț.

Vaccinul hexavalent se administrează copiilor la două luni, la patru luni şi la 11 luni, conform noului Calendar obligatoriu de vaccinare valabil de la 1 aprilie 2015. Serul imunizează bebelușii împotriva a şase boli – difteria, tetanosul, poliomielita, pertusis, hepatita B şi infecţia cu hemofilus. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentCu ţigările în spinare, fugăriţi de poliţie!
Articolul următorANM: Ploi şi descărcări electrice de joi până sâmbătă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.