0:00

Cu ce se ocupă Guvernul: Minorii au interzis la tatuaje și piercing-uri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdolescenții sub 18 ani nu mai pot face tatuaje sau piercing-uri în saloanele specializate. Măsura a fost inclusă într-un Ordin al ministrului Sănătății care aprobă Normele de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală, recent intrat în vigoare.

Conform normelor legale în vigoare este interzisă efectuarea procedurilor de piercing corporal și implant dermal persoanelor cu vârsta sub 16 ani. Este și o excepție, iar minorii pot face piercing în zona urechii, dar numai cu acordul părintelui sau al tutorelui. Același ordin mai stabilește că este interzisă efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică și artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani, precum și efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, dar și efectuarea de implanturi dermale la nivelul organelor genitale.

Se interzice mutilarea genitală sub orice formă, precum și orice altă procedură ce poate fi definită ca o circumcizie la femei; nu este luat în considerare acordul femeilor la nici una dintre procedurile definite ca circumcizie a propriei persoane”, prevede Ordinul 1648/2024. În saloanele de înfrumusețare sunt interzise procedurile medicale estetice invazive și procedurile estetice pentru care se folosesc produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale. Noile norme stabilesc regulile după care vor funcționa saloanele de tatuaj sau cele de înfrumusețare, pașii care trebuie urmați în cadrul procedurilor și categoriile de profesioniști care au dreptul de a realiza unele proceduri.

FOTO insp.gov.ro

(G. S.)

Articolul precedentOpt candidați se luptă pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean Iași
Articolul următorȘtire actualizată. Accident mortal la Ruginoasa. Traficul în zonă a fost reluat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.