CSU Craiova s-a impus fără emoții în faţa Ceahlăului, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 16-a a Ligii I, prin golurile marcate de Bawab (4) și Herghelegiu (60). Cu o posesie foarte bună și cu finalizări de excepție, oltenii au lăsat impresia unei echipe ce se poate bate pentru un loc pe podium. Graţie victoriei, oltenii au acumulat 28 de puncte şi sunt aproape de obiectiv, după un start dezastruos de campionat. Ceahlăul n-a tras niciun șut pe poartă în prima repriză, iar ocaziile au venit târziu, către finalul meciului. După joc, antrenorul Florin Marin i-a ”liniștit” pe suporteri, anunțându-i că nu lasă echipa la greu.

Craiova a început în forță…

Fără înfrângere pe teren propriu de mai bine de două luni, Craiova a început meciul în stil de mare echipă, punând presiune pe adversar şi la prima fază importantă a şi reuşit să deschidă scorul. În minutul 4, Brandan şi-a arătat clasa cu o centrare spre colţul lung, Herghelegiu a recentrat pe linia careului mic, de unde Bawab a îndeplinit o simplă formalitate: 1-0. Startul bun de meci i-a făcut pe olteni să insiste, să practice un joc în viteză, dar dominarea echipei lui Săndoi şi Cârţu nu s-a materializat pe tabela de marcaj. Mateiu a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize, în minutul 28. Brandan a executat un corner, Mateiu a scăpat de marcaj şi a reluat cu capul, dar mingea a zguduit bara transversală. Oltenii au făcut ce-au vrut cu apărarea improvizată a lui Florin Marin, astfel încât la finalul primei reprize jucătorii Ceahlăului au respirat ușurați, cu numai 1-0 pe tabela de marcaj.

…și a terminat în stil de mare echipă

Nemţenii nu au fost mai convingători nici în startul reprizei secunde. S-au mulţumit să se apere aglomerat şi să iasă pe contraatac, dar ocaziile de gol le-au lipsit cu desăvârşire, până spre finalul jocului. De cealaltă parte, CSU Craiova a insistat, iar în cele din urmă a reuşit să-şi dubleze avantajul în minutul 60. O combinaţie rapidă între Vătăjelu, Ferfelea şi Herghelegiu l-a lăsat pe ultimul cu mingea la picior, la marginea careului, iar pasatorul decisiv de la primul gol s-a transformat în marcator. A şutat plasat la colţul lung, iar Calancea nu a avut nicio şansă: 2-0. Gazdele au fost decise din start să tranșeze soarta jocului, în timp ce Ceahlăul a așteptat mereu fluierul final, ca un boxer în corzi, mult prea neexperimentat pentru gale pretențioase. Colac peste pupăză, Ceahlăul a terminat jocul cu un om mai puțin: căpitanul Andrei Marc a văzut al doilea cartonaș galben, pentru un fault inutil și, implicit, pe cel roșu, astfel încât va fi suspendat pentru meciul cu U Cluj din ultima etapă a turului. Cu numai 14 puncte strânse în 16 etape, Ceahlăul a ajuns pe locul 15, la un punct de prima echipă care este deasupra liniei retrogradării, Pandurii, dar ultima clasată, Rapid, are și ea 11 puncte, iar penultima, Oțelul a strâns, la fel ca și CSMS Iași (aflată în fața ei, pe 16) 12 puncte, ambele formații fiind pe un trend ascendent!

Declaraţii

„Am întâlnit o echipă care îşi confirmă forma, iar noi nu putem trece peste perioada nefastă. Se simt şi accidentările din lotul nostru, deoarece ne lipsesc jucători importanţi. Este foarte greu de lucrat la moralul jucătorilor, pentru că sunt foarte tineri şi lipsiţi de experienţă”, a declarat Florin Marin, la finalul jocului.

Ceahlăul se scufundă etapă de etapă spre coada clasamentului, dar antrenorul moldovenilor a mărturisit că nu renunţă la echipă. „Nu pot să părăsesc echipa la greu, dar nu hotărăsc eu asta, ci conducerea clubului”, a conchis Florin Marin.

Andrei Marc a pus acest nou eşec pe seama lipsei de experienţă a colegilor săi. “Supărarea e mare, nu mai câştigăm de multe etape, de 3 luni chiar. Avem mulţi accidentaţi, nici norocul nu mai ţine cu noi, şi nici partea financiară nu e în regulă. Suntem şi mulţi copii, mulţi sunt debutanţi, au două meciuri în picioare. Jucăm crispat până primim gol, apoi începem şi noi să jucăm. Fiecare meci îl tratăm diferit, dar nu avem experienţă, suntem tineri şi fotbalul ne pedepseşte. E o sărbătoare tristă pentru mine, mâine (n.r.: duminică) e Sf. Andrei, am luat şi cartonaş roşu. Ne-a spus domnul preşedinte că sunt discuţii cu câţiva sponsori şi ne-a promis că se va rezolva situaţia”, a declarat Andrei Marc.

Dacă în tabăra nemțenilor, supărarea este mare și, pe alocuri, chiar justificată, pe Craiova nu pare s-o mai oprească cineva. Este la a cincea victorie consecutivă și al nouălea meci fără înfrângere. „Încercăm să ne oprim cât mai târziu din a câștiga. A fost un meci frumos, pe care l-am dominat, am făcut o partidă bună, cu faze frumoase de poartă, sunt mulțumit de felul în care au jucat băieții. Asta ne-am și propus, să atingem borna aceasta de 28 de puncte și mă bucur că am reușit. Au fost acțiuni cu devieri, driblinguri, parade, multe faze frumoase. Noi încercăm să mergem pe aceeași linie și vedem unde se va ajunge”, a spus Sorin Cârțu. Tehnicianul oltenilor este melancolic după stadionul „Ion Oblemenco”, stadion care urmează să fie demolat, iar în locul său să fie construit un altul modern. „Vine o partidă cu Steaua, într-o altă competiție, alt specific, dar când joci cu Steaua, trebuie să ai altă stare de spirit. A fost ultimul meci pe acest stadion, dar acestea sunt timpurile, e nevoie de un alt stadion, terminăm cu trecutul”.

Mihai STOIAN

 Craiova: Bălgrădean – Tîrnăcop, Frăsinescu, Acka (42 – Izvoranu), Vătăjelu – Mateiu, Brandan – Băluţă, Bawab, Ferfelea (73 – Cârstea) – Herghelegiu (81 – Madson).
Antrenori: Sorin Cârţu și Emil Săndoi.

Ceahlăul: Calancea – Gheorghiu (46 – Țepeș), Gorea, Marc, Slavickas – Tăbăcariu, Onciu – Popadiuc, Ştefănescu, Margină – Pavel (62 – Cîrjan).
Antrenor: Florin Marin

Articolul precedentPe principiul “un perete se repară”, Pompierii “fac duş” monumentelor istorice
Articolul următorO mare nedreptate făcută Vioricăi Ionică