pietricica turism

Participarea la Campionatul Național de canotaj-fond destinat seniorilor și juniorilor I, II și III, desfășurat la Timișoara săptămâna trecută, a fost încununată de succes pentru sportivele de la CS Ceahlăul Piatra Neamț. Fiind primul concurs oficial pe apă din acest an, distanța pe care s-au întrecut canotorii a fost de 6.000 de metri.

Andreea Grăpinoiu a devenit vicecampioană națională de senioare în proba de simpu, iar colega sa de la senioare, Adriana Precupanu a cucerit medalia de bronz, la categoria ușoară, tot în simplu.

La junioare, s-au obținut trei locuri I și un loc II. Andreea Grăpinoiu și Monica Andron (junioare I) au devenit campioane naționale în proba de dublu, iar la cea de doi fără cârmaci, Andreea Grăpinoiu, care a făcut echipă de această dată cu Alexandra Rusu, s-a situat tot pe locul I. Tot campioane naționale au ieșit Laura Pal și Amalia Mustea în întrecerea junioarelor II, în proba de dublu, iar Lavinia Munteanu, în proba de simplu, junioare II, a cucerit medalia de argint.

“Fetele m-au impresionat și le mulțumesc pentru comportarea pe care au avut-o la primul concurs pe apă din acest an. Sper ca toate să fie cooptate în grupa de europene și mondiale. O selecție în acest sens va avea loc luna viitoare la Snagov. Dacă la fete stăm foarte bine, de băieți sunt puțin dezamăgit, deoarece cei 3 sportivi ai noștri s-au clasat pe locurile 4 și 5, la diferență de o sutime de secundă de locul III, în probele de simplu și doi fără cârmaci. Mulțumesc Primăriei și Consiliului Local Piatra Neamț, pentru sprijinul financiar acordat la participarea canotorilor noștri la Campionatele Naționale de la Timișoara“, a declarat profesorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul Piatra Neamț. (Ana MOISE)