pietricica turism

Cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Neamţ au avut parte de o zi horror pe 10 aprilie, în curs de 14 ore, până la miezul nopții, fiind 5 solicitări pentru bărbați găsiți inconștienți. În 3 cazuri nu s-a mai putut face nimic.

Primul apel a venit de la Târzia, Brusturi, unde un bărbat de 38 de ani a fost găsit inert de către membrii familiei. Era în stop cardio-respirator, cel mai probabil din cauza excesului de alcool, a fost resuscitat și transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Târgu Neamț. Dacă el a putut fi salvat, alți doi bărbați – și ei consumatori de alcool, unul de 41 de ani, din Răucești, și al doilea de 45 de ani, din Rediu, au fost declarați decedați și lăsați la locul solicitării.

Un caz deosebit a fost la Piatra-Șoimului, la Poieni, unde un bărbat de 40 de ani, care se întorsese de două săptămâni din Italia a căzut (sau s-a aruncat, după cum cred oamenii) de pe o stâncă înaltă, de pe firul apei, din satul Poieni. A aterizat între niște bolovani, avea fața distrusă și era, parțial, în apă, motiv pentru care echipajul de pe ambulanță a apelat la pompierii militari. Cu ajutorul unor cordeline, bărbatul a fost scos la mal, dar era mort de cel puțin 12 ore, de când dispăruse de acasă, de altfel. Familia a spus că în ultimele zile se comporta cam ciudat.

La miezul nopții, un tânăr de 30 de ani din Roman, care se știa bine, sănătos, a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitat și predat la CPU Roman, unde medicii au stabilit, în urma investigațiilor, că a făcut infarct. (C.M.)