0:00

După plecarea lui Golubovic și după ce Constantinescu s-a înțeles cu FC Brașov, urmând să plece la sfârșitul acestei luni, când îi expiră contractul cu Ceahlăul, cel de-al treilea atacant al pietrenilor, Jula, a semnat cu Universitatea Cluj. Jula mai avea o ofertă de la CFR Cluj, din partea antrenorului Vasile Miriuță, care a pregătit-o pe Ceahlăul în sezonul trecut, dar atacantul a precizat că nu ”trădează” și alege echipa care l-a lansat în fotbalul mare, Universitatea. În acest moment, Ceahlăul se antrenează cu 3 atacanți de meserie: Ntambue, Andrei Pavel, care în sezonul trecut a fost împrumutat la Cetatea Târgu Neamț și Alexandru Margină. Puțini, pentru un sezon în care pietrenii vor lupta pe trei fronturi: campionat, Cupa României și Cupa Ligii, dar și pentru a forma o echipă care să nu aibă probleme cu retrogradarea, cum își dorește managerul Florin Marin.

Alte echipe se întăresc, Ceahlăul bate pasul pe loc

În timp ce toate formațiile fac transferuri pe bandă rulantă și se întăresc, Ceahlăul bate pasul pe loc. La jocul-școală, disputat miercuri după-amiază, Stana, Cânu și Constantinescu au stat în tribune. Cei 3 nici măcar nu s-au dezechipat, semn clar că nu a intrat vreodată în calcul opțiunea jucătorilor, ci doar a diriguitorilor. Declarația dată oficial de Florin Marin că va lua ”o decizie la finalul lunii, când le expiră contractele, împreună cu Marin Barbu” a fost doar pentru ”impresie artistică”. Golubovic a plecat primul, fără să mai vină la reunirea lotului pietrenilor și a urat formației pietrene succes în noul campionat al Ligii I. ”Am avut și destule momente grele împreună, dar echipa a arătat mereu atitudinea corectă și așa au venit de fiecare dată victoriile și clipele fericite. Sunt mândru de ce am făcut la Ceahlăul!”, a declarat Golubovic înainte de plecare.

Celălalt atacant, care juca, de regulă, în spatele lui Golubovic și care era căpitanul Ceahlăului în absența bosniacului, Constantinescu, a ajuns și el la capăt de drum cu formația pietreană. Orice ar declara Florin Marin, sau Marin Barbu, Constantinescu s-a înțeles cu FC Brașov, pe doi ani și se va întoarce acasă. ”Nu am mai fost dorit la Ceahlăul, asta e! Eu tot timpul m-am pus în slujba echipei şi am încercat să dau tot cei mai bun din mine, iar dacă era să fac o alegere, acuma cum bine ştiţi am semnat cu FC Braşov, şi dacă era să aleg între FC Braşov sau Ceahlăul sau oricare altă echipă care m-a dorit, inima mea era la Ceahlăul. Am înţeles că din 2003, Ceahlăul nu a mai reuşit o asemenea clasare. Mă bucur că am reuşit să ne salvăm şi anul acesta de la retrogradare, ce pot să zic decât să le urez foştilor mei colegi, staff-ului şi conducerii, un parcurs mai bun ca anul precedent. Dacă ultimul sezon l-a terminat pe locul 9, poate anul acesta îşi propune ceva mai mult şi de aia mă gândesc că nu s-a mai dorit să rămân. Poate vor să aducă alţi jucători, mult mai valoroşi, cu care să atace altceva, locuri mai fruntaşe”, a precizat Constantinescu.

Jula s-a întors la Cluj

În această săptămână, Jula a semnat cu U Cluj, deși era dorit și de antrenorul Vasile Miriuță la CFR Cluj. Jula, în vârstă de 34 de ani, a înscris în sezonul trecut 3 goluri pentru Ceahlăul și, în ultimele partide, când echipa avea mai mare nevoie de un atacant experimentat, a fost ținut departe de lot, nemaifiind agreat la echipă de Marian Bondrea. Jula, pentru experiența acumulată, este socotit ”cel mai important transfer” al ”șepcilor roșii”. Atacantul revine la Universitatea după 8 ani, timp în care a evoluat la formații puternice precum Energie Cottbus, MSV Duisburg sau Anorthosis. Jula a semnat un contract valabil pe un an de zile. “Am spus întotdeauna că vreau să revin la U. Mă bucur că mi s-a oferit această şansă, nu am stat pe gânduri în nici o clipă şi iată că dorinţa mi s-a îndeplinit. E o bucurie enormă faptul că voi juca din nou în faţa fanilor Universităţii, pe care-i iubesc şi-i apreciez. Abia aştept primul meci din campionat. Sunt sigur că vom avea un parcurs foarte bun în noul sezon”, a declarat Jula după semnarea contractului cu U Cluj. Acesta a preferat să nu comenteze relația cu diriguitorii Ceahlăului.

Timpul este adversarul lui Marin Barbu

Marin Barbu are un adversar de temut în această perioadă în care ar fi trebuit să continue munca începută la finalul sezonului trecut: timpul. Acum trebuie să integreze câțiva jucători titulari în angrenajul echipei, în locul axului central Stana – Constantinescu – Golubovic, care a salvat Ceahlăul de la retrogradare în sezonul 2012-2013, și care a fost întărit cu Cânu și Jula în vara anului trecut, pentru un parcurs execelent în 2013. Timpul este scurt, am înţeles că înainte de începerea campionatului se va juca şi o etapă din Cupa Ligii. Din 30 iunie e perfectat un cantonament în Serbia, cu cinci jocuri de verificare, unde şi acolo vom încerca să testăm câţiva jucători, în aşa fel să ne facem un lot de 23 de jucători cu dubluri pe posturi. Avem la pregătiri câţiva jucători de la echipa a doua, jucători care au fost împrumutaţi şi care, să vedem, dacă vreunul din ei au progresat. Mai sunt doi, trei jucători în probe, vom vedea zilele astea ce valoare au şi vom aştepta şi câţiva jucători cu experienţă”, a precizat tehnicianul Marin Barbu.

Programul aprobat de Comitetul executiv al FRF

La propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal, Comitetul Executiv al FRF a aprobat programul meciurilor din ediția 2014-2015 a campionatului Ligii I și Programul Cupei Ligii. Astfel, turul preliminar al Cupei Ligii – Ediția I, începe pe data de 16 iulie, iar pe 18 și 19 iulie se vor juca optimile de finală. Campionatul începe în intervalul 25-28 iulie, iar turul se va încheia odată cu disputarea etapei a 17-a în intervalul 5-8 decembrie 2014. Pe 13 decembrie sunt programate sferturile de finală ale Cupei Ligii, apoi, pauza de iarnă. După Revelion, campionatul se va relua pe 13, 14, 15 și 16 martie 2015, odată cu disputarea etapei a 18-a și se va încheia pe 28 mai 2015. Finala Cupei Ligii este programată pe 20 mai 2015.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentMaşină de poliţie, zdrobită în trafic
Articolul următorReuniune la care mai lipsea ministrul