0:00

Creștere alarmantă a numărului copiilor care fug de acasă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe multe ori sunt mediatizate cazuri în care autoritățile cer ajutorul populației pentru depistarea unor copii care pleacă, în mod voluntar, de la domiciliu. A devenit un fenomen, așa cum confirmă și datele oficiale care relevă faptul că numărul celor ce recurg la astfel de gesturi s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut.

De la începutul anului și până acum, în Neamț au fost înregistrate 119 sesizări de plecări voluntare de la domiciliu, în 79 de cazuri fiind vorba despre minori. La acest moment mai sunt în lucru la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț 5 sesizări recente de plecări voluntare ale minorilor, restul fiind soluționate.

Creștere alarmantă a numărului copiilor care fug de acasă, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Comparativ cu perioada similară a anului trecut, se înregistrează o majorare cu 100% a numărului de sesizări de plecări voluntare, indiferent că vorbim de persoane majore sau minori“, conform IPJ Neamț.

Datele au fost făcute publice în contextul în care 25 mai este “Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți“. A fost celebrată pentru prima oară la nivel internațional în 1983, la inițiativa Crucii Roșii, pe fondul înmulțirii cazurilor de dispariții în rândul copiilor. În acest context, minorii sunt sfătuiți să vorbească deschis despre problemele lor și să conștientizeze riscurile la care se expun. Atât copiii, cât și părinții pot apela gratuit numărul unic de urgență 112, Telefonul Copilului 116111, sau pot scrie pe  [email protected], 116111.ro/plecatdeacasă. (G.S.; FOTO: Poliția Neamț)

Articolul precedentȘtire actualizată. DNA – musafir nepoftit la Poșta Română
Articolul următorMașina incendiată la Girov, pagubă de 15.000 de euro: autorul a fost reținut
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.