Costel Ilie la prezentarea lotului

Gheorghe Ștefan s-a despărțit amiabil de Vasile Miriuță, antrenorul care a dus Ceahlăul la finalul turului pe locurile 5-6, ratând astfel șansa de a egala cea mai bună performanță a echipei din istorie: locul IV. În cazul în care conducerea administrativă s-ar fi arătat dispusă să investească în echipă și ar fi adus jucători care să întărească lotul, atunci puteam vorbi de îndeplinirea unei promisiuni, aceea de a evolua în cupele europene, mai ales că arena pietreană este una dintre cele mai moderne din țară și este cotată la trei stele de UEFA.

“O să avem antrenor până pe data de 15 ianuarie când se întruneşte lotul. Cristi Chivu e un vis. Vă daţi seama, a fost o oferta a mea, deci, jumătate e aranjat. Eu vreau, trebuie să mai vrea şi el. Dacă vrea, cu cea mai mare plăcere”, a declarat Gheorghe Ştefan, imediat după despărțirea de Miriuță. Totuşi, sunt şanse mici ca fotbalistul român să accepte oferta de a deveni antrenor-jucător la Piatra Neamţ. Chivu ar fi mai degrabă dispus să intre în echipa lui Gică Popescu, în cazul în care “Baciul” va deveni preşedinte al FRF.

Marian Bondrea rămâne director tehnic după cinci etape

După Cristi Chivu, următorul pe listă a fost Vivi Răchită, însă, conform conducerii Ceahlăului, pretențiile sale financiare au fost prea mari. ”A pretins 10.000 de euro pentru el și staff-ul lui”, a declarat Viorel Măstăcăneanu, președintele CA al Ceahlăului. Deși negocieri au fost, Gheorghe Ştefan nu s-a înţeles cu Răchită privind preluarea băncii tehnice a Ceahlăului, astfel că preşedintele de onoare al pietrenilor a apelat la o soluţie internă. Astfel, Costel Ilie va asigura interimatul pînă când gruparea de sub Pietricica va găsi un antrenor cu experienţă. Totuşi, nu este exclus ca Ilie să rămînă pe principal până la finalul sezonului, dacă va avea rezultate.

“Nu m-am înţeles cu Răchită şi am apelat la Costel Ilie, care este în club de 20 de ani. Însă, l-am atenţionat că dacă voi găsi pe alticineva, el va deveni secund. A acceptat fără comentarii. Dacă vom începe campionatul cu Ilie pe bancă, atunci el va avea la dispoziţie cinci etape să demonstreze că merită să rămînă. Dacă nu va avea performanţe, îl vom schimba”, a spus Ştefan, după care a mai precizat că s-a înțeles cu Marian Bondrea pentru a veni director tehnic la Ceahlăul.

În aceste condiții, în cazul în care echipa nu va avea rezultate în primele cinci etape, conducerea administrativă a Ceahlăului va căuta, totuși, antrenor, care va face cuplu cu Marian Bondrea.  Bondrea va rămâne director tehnic, deoarece atribuțiile lui nu sunt peste cele trasate lui Costel Ilie. Directorul tehnic va răspunde de toate echipele din club. „Le-am dat şanse mai multora din acea generaţie bună a Ceahlăului. A venit rândul lui Costel Ilie şi sper să profite de momentul său. Are avantajul tinereţii, al faptului că a învătat de la antrenori titraţi aşa că trebuie să pună în practică ideile sale despre fotbal“, a spus, la rândul lui, Viorel Măstăcăneanu, preşedintele CA al echipei din Piatra Neamţ.

Misiunea lui Costel Ilie nu este ușoară

Costel Ilie a fost luat pe nepregătite, dar s-a obișnuit cu perioada de încercare, de cinci etape. Putem spune că am fost puțin luat pe nepregătite, dar această numire nu poate decât să mă motiveze.

Fiecare antrenor are filozofia lui. Nu vor fi mari schimbări, vom merge pe aceleași principii. Îmi doresc să continui pe această idee, cu jucători din propria pepinieră, dar nu voi spune nu unui jucător care poate ajuta echipa. Voi avea o intalnire cu șefii și vedem ce juăatori mai avem nevoie și ce putem lua. Din discuțiile cu domnul Ștefan știu că nu vor pleca jucători. Avem un lot de 25 de jucători. Vom mai aduce 2-3 jucători de la echipa a doua și din propria pepinieră. Miriuță a reușit să facă un grup unit și sper să reușesc să păstrez această situație. Eu voi încerca să dau ce e mai bun din mine la Ceahlăul, sperăm să acumulăm cât mai multe puncte și să ne îndeplinim obiectivul, locul 10. Pe finalul anului a intervenit și o oboseala. A fost și ceva mental pentru că se zvonise că se amâna ultimele 2 etape și jucătorii s-au relaxat”, a fost declarația lui Costel Ilie, la auzul veștii că va fi antrenor principal de probă, cinci etape.

Adversarii nu sunt deloc accesibili: U Cluj și Petrolul acasă, cu Pandurii, Oțelul și FC Brașov în deplasare. După seria de cinci jocuri, Ceahlăul va întâlni pe propriul teren pe Astra Giurgiu. Petrolul, Pandurii și Astra sunt echipe angrenate în lupta direct pentru titlu, cu Steaua, iar U Cluj și FC Brașov sunt echipe care luptă pentru supraviețuirea în prima ligă. Oțelul Galați pregătește revenirea din subsolul clasamentului sub bagheta antrenorului german Edwald Linen, astfel că misiunea lui Costel Ilie nu va fi deloc una ușoară, dacă lotul nu va fi întărit în această iarnă. Și, după plecările lui Velici, la Dinamo, ale lui Edon Hassani, la Poli Timișoara și Monroy la CFR Cluj, plus cele vehiculate, ale lui Andrei Marc, către Genk, în Belgia, sau CFR Cluj și ale căpitanului Bojan Golubovic, către Beitar Ierusalim, lotul pare slăbit pe axul central, exact acolo unde în tur, a avut cel mai mult de câștigat.

Cristi SOROCEANU

Transferurile Ceahlăului din această iarnă

PLECĂRI: Monroy (CFR Cluj), Velici (Dinamo), Hassani (Poli Timișoara).

PLECĂRI POSIBILE: Golubovic (Beitar Ierusalim), Marc (Dinamo, CFR Cluj, sau Genk – Belgia)

VENIRI: –

1 COMENTARIU

Comments are closed.