În această ultimă zi de campanie electorală discutăm cu dl. Mihai Cosma, candidat în colegiul 1 Senat din partea Partidului Ecologist Român.

            Rep.: Toți candidații bat monedă pe dezvoltarea economiei, dar nu trebuie să uităm de latura socială a vieții. Ce măsuri urmărește Partidul Ecologist Român în această direcție?

            M.C.: Cred că se pot face foarte multe lucruri bune care să aibă efecte sociale benefice. Ca să vă enumăr câteva dintre ele voi aminti despre crearea de spații speciale destinate activităților recreaționale pentru pensionari, îmbunătățirea fondului locativ, nu doar prin reabilitare termică ci și prin asigurarea unui iluminat eficient, facilitarea accesului la etajele superioare prin montarea de ascensoare moderne pentru persoanele cu handicap locomotor, bătrânilor, chiar și tinerilor care își scot copiii la plimbare în căruț. De asemenea, este necesară crearea de noi spaţii de joacă pentru copii și modernizarea celor existente, astfel încât să corespundă normelor de siguranță.

            Rep.: Ce ne puteți spune despre învățământ?

            M.C. Trebuie să ne amintim că sistemul de învățământ românesc era până nu demult unul dintre cele mai performante din lume și elevii noștri ocupau cele mai bune locuri la concursurile și olimpiadele internaționale. Cred că trebuie adoptată o lege a învățământului care să corespundă nevoilor societății și care să fie aplicată timp îndelungat pentru a evita astfel apariția „generațiilor cobai”, generații care nu asimilează niciun fel de cunoștințe, nici după legea veche, nici după legea nouă.

            Rep.: Ce mesaj de final de campanie vreți să transmiteți alegătorilor?

            M.C.: Cu toate că perioada campaniei electorale a fost una scurtă, sper din tot sufletul că cetățenii din județul Neamț s-au convins de bunele intenții pe care le au toți candidații Partidului Ecologist Român. În calitate de președinte al Filialei Neamț a Partidului Ecologist Român, pentru toți cei care cred că suntem un partid mic și fără putere, dar și pentru ceilalți, le transmit că împreună am început să creștem, iar semnalele primite atât din țară cât și din județ sunt îmbucurătoare. În calitate de candidat la postul de senator în Colegiul 1 Neamț, vreau ca cetățenii să știe că votul lor contează. Contează pentru viitorul pe care îl lasă moștenire copiilor și nepoților.

Articolul precedentMulţumesc, din inimă, tuturor nemţenilor care m-au ascultat!
Articolul următorBonteanu: Puteți schimba viitorul