Un alt candidat al Partidului Ecologist Român la funcția de deputat, de această dată în Colegiul 1, este dl. Jean Paul Bonteanu.

            Rep.: Cum credeți că se poate îmbunătăți calitatea vieții românilor? Sunt valabile aceleași măsuri și pentru mediul rural și pentru urban sau trebuie diferențiate?

            P.B.: Pentru că este un domeniu de discuție foarte vast o să încep prin a vă răspunde la a doua întrebare: nu este cazul să aplicăm măsuri diferențiate, este suficient să le gândim astfel încât o măsură aplicată în mediul rural să aibă efecte și în mediul urban și invers. O să vă explic și cum se poate face acest lucru și veți vedea că este foarte simplu și ține doar de un bun management al resurselor. De exemplu, dacă sprijinim producția autohtonă de fructe și legume în mediul rural și apoi îi asigurăm piața de desfacere în orașe, locuitorii din mediul urban vor avea o alimentație sănătoasă și vor beneficia de un raport calitate – preţ corect. Prin crearea de locuri de muncă în mediul urban, oamenii vor avea veniturile necesare, iar prin conștientizarea lor asupra importanței achiziționării produselor românești, vor contribui la creșterea veniturilor agricultorilor din mediul rural.

            Rep.: Văd că vorbiți despre progres economic și în acela despre protejarea resurselor naturale. Nu este un paradox?

            P.B.: Ecologia nu înseamnă că nu mai utilizăm resursele deloc, ci că le utilizăm în mod responsabil și căutăm mereu soluții pentru înlocuirea celor pe cale de se termina. Iar progresul economic nu poate fi unul stabil și durabil dacă nu este susținut și de măsuri ecologiste.

            Rep.: La ce măsuri v-ați gândit?

            P.B.: La împăduriri și reîmpăduriri pentru care se alocă fonduri europene în sume considerabile, la reutilizarea deșeurilor din plastic și hârtie, la producerea de energie termică și electrică din deșeuri, la curățarea lacurilor în vederea refacerii capacității lor de acumulare și multe altele. Aceste măsuri nu doar că protejează mediul, dar sunt și o sursă de locuri de muncă și au efecte benefice considerabile asupra ecomoniei.

            Rep.: Ce mesaj vreți să transmiteți cetățenilor?

            P.B.: În data de 9 decembrie, toată puterea țării stă în mâinile dumneavoastră. În spiritul Marii Uniri pe care am sărbătorit-o pe 1 decembrie, uniți-vă în cuget și-n simțiri și acordați votul dumneavoastră călăuziţi de dragostea față de copii și de nepoții dumneavostră și de conștiința că puteți schimba viitorul.

Articolul precedentCOSMA: Împreună am început să creștem
Articolul următorVernisaj la „Art Gallery Central Plaza”