cjsu 10marÎn această dimineață, 12 martie, există două persoane suspecte care au fost în contact cu un bolnav de coronavirus din alt județ și se face o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele din Piatra Neamț care au intrat în contact cu bolnavul din Constanța. Acesta, un bărbat de 52 de ani, a venit în perioada 20 februarie – 1 martie la Piatra Neamț, împreună cu fiica lui, care este din Ilfov, potrivit ziuaconstanta.ro . Prefectul George Lazăr a declarat astăzi, în direct la emisiunea „Cafeaua de dimineață”, că deocamdată nu se știe numărul contacților: „Avem, în acest moment, locația exactă unde a stat bărbatul. Direcția de Sănătate Publică Neamț face anchetă epidemiologică pentru a identifica traseul și cu cine a fost în contact. Până în această dimineață, la ora 8.30, nu există nici un caz confirmat în Neamț. Au fost prelevate 15 probe și trimise la Iași. În această dimineață sunt două persoane contacți ai unui bolnav din alt județ. Numărul persoanelor aflate în izolare este de 478, dintre care 6 sunt în carantină în spațiul special amenajat fiindcă nu au condiții de izolare la domicilii. În carantină sunt în total 41 de persoane. Astăzi dimineață se mai recoltează câteva probe și vor fi trimise la Iași. Avem și doi contacți care au fost apropiați de un caz confirmat pe raza altui județ”. Aseară au fost aduse la Piatra Neamț, sub escorta Poliției și Jandarmeriei, un grup de 10 persoane care au venit cu mașinile din Italia, din 9 martie, înainte de a se decreta carantină în Peninsulă.  (C.I.)

Articolul precedentPiatra Neamț: O dată pe zi dezinfecția autobuzelor și la telegondolă, dezinfectanți în piețe
Articolul următorL4 Reguli aspre: Fără spectatori şi fără copii de mingi! FRF recomandă evitarea strângerii mâinilor!

1 COMENTARIU

  1. Cred că e foarte important ca fiecare cetățean care a venit dintr-o zonă ”roșie”, ”portocalie”, ”galbenă” să spună și cu cine a călătorit din punctul A în punctul B.
    Există voci care spun că ”taximetriști” de ocazie transportă cetățeni care vin din afara României spre domiciliile lor. Sunt monitorizați în vreun fel acești binevoitori?
    Nu e de glumă!
    Mare atenție și la bodegile devenite locuri de socializare la ”un vin la sfert”. O grămadă de magazine sătești vând FĂRĂ AUTORIZAȚIE băuturi la pahar (răcoritoare, vin, cafeluța de dimineață). Primarii din rural stau cu ochii pe facebook și cu capul între urechi și se roagă să nu cadă drobul de sare fix în comuna lor. Dar nicio reacție față de inconștiența unor întreprinzători locali care nu respectă legile și așa firave pe plai mioritic.

Comentariile sunt închise.