0:00

De astăzi, 11 martie, în municipiul Piatra Neamț trebuie aplicate regulile stabilite de municipalitate pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Autobuzele care aparțin firmelor care sunt în contract cu Urbtrans trebuie să fie dezinfectate o dată pe zi, la sfârșitul programului zilnic. Șoferii trebuie să aibă dezinfectant în timpul programului de lucru și să-l folosească de câte ori este nevoie. Dacă sunt respectate aceste măsuri, ține de Urbtrans să monitorizeze zilnic.Piatra Neamț: O dată pe zi dezinfecția autobuzelor și la telegondolă, dezinfectanți în piețe, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cabinele telegondolei la fel, dezinfecția se face o dată pe zi, la finalul programului. Dar, fiindcă turismul a scăzut din cauza restricțiilor valabile la nivel național, este posibil ca instalația să fie oprită în următoarea perioadă. În piețele agroalimentare din municipiu au fost amplasate dispensere cu dezinfectant, pentru cumpărători și pentru comercianți.

Piatra Neamț: O dată pe zi dezinfecția autobuzelor și la telegondolă, dezinfectanți în piețe, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Serviciile din subordinea primăriei au fost dotate cu dezinfectanți, programul cu publicul la Direcția de Taxe și Impozite nu s-a modificat, dar sunt permise până al 20 de persoane. În sediul primăriei, la Biroul de Relații cu Publicul nu se permit mai mult de 10 persoane, iar în birouri este interzis accesul. Primarul Dragoș Chitic a verificat astăzi dacă și cum sunt respectate regulile decise ieri și a anunțat anularea unor activități publice. „Ținând cont de hotărârea luată astăzi la nivel național, începând de joi, 12 martie, și până în data de 31 martie vom decala programul de lucru al salariaților din primărie și instituțiile publice pentru a evita aglomerarea mijloacelor de transport în comun, așa cum precizează hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Am decis anularea unor manifestări organizate sau sprijinite de municipalitatea pietreană; de exemplu, Festivalul de Folk „Turn Folk”, care trebuia să aibă loc în perioada 21-22 martie la cinematograful Mon Amour. Luăm, de asemenea, în calcul anularea festivalurilor tradiționale programate pentru primăvăra acestui an, respectiv Sărbătoarea Curții Domnești, Festivalul Dacic Petrodava s.a. De mâine, va începe dezinfectarea tuturor spațiilor unităților de învățământ publice din oraș, profitând de faptul că sunt închise, pentru ca în momentul în care vor fi reluate cursurile, să nu existe risc de infectare a elevilor, copiilor din creșe și grădinițe sau a cadrelor didactice cu virusul Covid-19. Dezinfecția va fi realizată de către societatea Consiliului Local Piatra Neamt – Salubritas, autorizată să realizeze astfel de operațiune, cu fonduri alocate din bugetul Primăriei Piatra-Neamț”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Piatra Neamț: O dată pe zi dezinfecția autobuzelor și la telegondolă, dezinfectanți în piețe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcesta a reluat apelul la calm și responsabilitate:  „Reiterez apelul către populația orașului să-și păstreze calmul, să aibă un comportament rațional, să  înțeleagă că aceste măsuri sunt absolut necesare acum, ne protejează pe toți, previn și limitează o posibilă infectare a cetățenilor cu noul coronavirus”. (C.I.)

Articolul precedentAnchetă penală după ce o femeie a murit în spital, la o zi după ce a născut
Articolul următorCoronavirus – Oficial, două suspiciuni și un bărbat infectat care a stat două zile în Piatra Neamț