O fetiță, în vârstă de 5 ani, din Dornești, comuna Costișa, a fost transportată, joi, 2 februarie, pe la ora 16, de un echipaj al Terapiei Intensive Mobile, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț după un accident serios petrecut la săniuș.

Fata s-a ales cu o fractură deschisă de femur și un traumatism cranian, după ce a intrat cu sania într-o mașină. Din primele cercetări ale polițiștilor, se pare că un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din Costișa, care conducea un autoturism, pe drumul sătesc, în timp ce a intrat într-o curbă, a surprins şi accidentat copila, care venea din sens opus, pe o sanie.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Așa cum a precizat dr. Silviu Verzea, directorul medical al SJU, fetița a fost operată și se află, acum, sub supravegherea medicilor de la secția Chirurgie Infantilă.

Un accident asemănător a avut loc în localitatea Borca, acum vreo două săptămâni, când un alt copil, de 11 ani, tot la săniuș fiind, a ieșit de pe un drum lateral în fața unui autoturism care circula pe un drum comunal.

Polițiștii rutieri atrag atenția părinților asupra consecințelor grave pe care le poate avea nesupravegherea minorilor și le cer acestora să-și învețe copiii să circule corect și să se asigure că locul de joacă ales de copii este izolat de traficul rutier. (M.T.)

Articolul precedentComunicat de presă CJ Neamţ: Reabilitare şi modernizare axa de transport Piatra Neamţ-Mărgineni-Făurei-Horia-Ion Creangă-Icuşeşti-limită judeţul Bacău
Articolul următorGripa aviară face necazuri în Bacău, Iaşi şi Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.