0:00

Copil mușcat de câine: a fost deschis dosar penal, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO minoră de 10 ani, din Roznov, a ajuns la spital și a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost mușcată de un câine, în stradă, în plină zi. Imediat după incidentul ce a avut loc pe 9 mai, mama copilei a anunțat polițiștii.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au constatat faptul că, în timp ce o minoră de 10 ani se deplasa pe o stradă din Roznov ar fi fost atacată și mușcată de un câine în zona gambei drepte, ulterior minora fiind transportată de părinți la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate“, conform IPJ Neamț.

A fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. Oamenii legii atrag atenția asupra faptului că lipsa de supraveghere sau de îngrijire față de animalul deținut poate să ducă la situații care să implice răspunderea materială, civilă sau chiar penală a proprietarului sau deținătorului.

Din punct de vedere al răspunderii legale, proprietarii sau deținătorii temporari sunt obligați să ia toate măsurile pentru prevenirea atacului canin, nerespectarea acestui aspect putând fi sancționată contravențional, sau poate întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni.

(G.S.)

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentAccident cu victimă la Pipirig: a “parcat“ în curtea unui străin
Articolul următorTrei companii nemțene vizitate de Nicolae Ciucă, președintele PNL și conducerea liberală
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.