0:00

Copil de 6 ani împuşcat mortal în cap la Oniceni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn copil de 6 ani din satul Solca, Oniceni, a fost împuşcat mortal, sâmbătă (31 octombrie) după-amiază, de vărul său de-al doilea, în vârstă de 8 ani.

Tragedia s-a întâmplat în momentul în care băieţelul de 8 ani, al cărui tată este plecat de ceva timp la muncă în Italia, s-a hotărât să-l cheme pe verişorul lui să-i arate ce armă a lăsat tata acasă când a plecat în străinătate. Puşca era ascunsă într-o magazie, însă copilul ştia de existenţa ei şi a vrut să se laude.

Când a venit cel mic, băiatul a îndreptat arma spre el, fără să verifice, după cum avea să declare ulterior, dacă este încărcată. Şi era. Cu un glonţ de calibru 16 mm, care a ajuns exact în capul celui mic, doborându-l la pământ. Când şi-a dat seama ce-a făcut, băiatul a fugit în fundul grădinii, de unde l-a recuperat bunicul său, care a auzit focul de armă şi a ieşit să vadă ce s-a întâmplat.

„Iniţial, bătrânul a încercat să spună că nepotul lui a găsit puşca pe malul unui pârâu, dar până la urmă a recunoscut că era în gospodărie şi toată familia ştia de existenţa ei”, a declarat comisarul şef Benone Beşu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Neamţ.

„Este vorba despre o armă confecţionată artizanal, destul de rudimentar, cu şuruburi strânse cu cheia de 12, dar, din păcate, funcţională. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Având în vedere că acesta este al treilea incident cu arme de foc de anul acesta, soldat cu victimă, poliţiştii vor intensifica, în perioada următoare, controalele la toţi deţinătorii de arme din judeţ, pentru a vedea dacă le păstrează în condiţiile reglementate prin lege, şi, în paralel, vor ridica puştile de la cei care le deţin ilegal, în măsura în care vor avea informaţii în acest sens. (C. MIRCEA)

Articolul precedentDacă l-aţi văzut, sunaţi la 112!
Articolul următorFestivalul Rock‘N’Iaşi, omagiu pentru Adrian Rugină
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.