0:00

Copiii de la „Elena Doamna” s-au jucat de-a incendiul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Copiii de la Complexul „Elena Doamna” din Piatra Neamţ au fost vizitaţi vineri, 28 martie, de un ofiţer şi 4 subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri, plus un subofiţer de la Inspecţia de prevenire, care au simulat un incendiu în una din încăperile complexului.

Exerciţiul s-a derulat după un scenariu care implica inundarea cu fum a spaţiului. Toată lumea a fost evacuată imediat, iar în tot complexul s-a dat alarma cu soneria instituţiei. Următorul pas a fost anunţarea incidentului la 112. Un băiat intoxicat cu fum a primit îngrijiri de urgenţă, iar pompierul care i-a acordat primul ajutor le-a explicat copiilor  cum se face corect fiecare manevră.

Exerciţiul s-a terminat cu prezentarea autospecialei de descarcerare şi cu recomandări privind utilizarea numărului de urgenţă 112. Pompierii le-au explicat, de asemenea, copiilor cum funcţionează autospeciala de stins incendii şi i-au învăţat cum să ţină pistolul de înaltă presiune. Unul dintre băieţi s-a echipat în costumul de protecţie şi a folosit aparatul de respirat cu aer comprimat. (C. MIRCEA)

Articolul precedent„Pianul Călător” la Roman
Articolul următorAcuze post-divorţ la fostul USL