accident copilDoi copii, unul de 5 ani şi celălalt de 3 ani, au fost accidentaţi, în ziua de 16 august, în timp ce primul a fost lăsat nesupravegheat pe stradă, iar al doilea – culmea! – traversa neregulamentar ţinut de mână de unul din părinţi.

Primul accident s-a produs duminică la ora 12, la Rădeni, comuna Păstrăveni, unde o fetiţă de 5 ani a vrut să traverseze singură drumul comunal, dar nu s-a uitat dacă vine vreo maşină şi a fost lovită de un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani din Târgu Neamţ. Fetiţa a fost lovită foarte tare la faţă şi a suferit traumatisme şi o fractură de mandibulă. Şoferul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

O oră mai târziu, în localitatea Pârâul Pântei, comuna Borca, un tânăr de 29 de ani din Grinţieş, care conducea un autoturism pe DN 17B, a accidentat un băieţel de 3 ani, care traversa prin loc nepermis de mână cu părintele – o scenă care poate fi văzută des pe drumurile din România. Copilul a fost dus la spital, iar conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal.

Având în vedere că este vacanţă, poliţiştii le recomandă adulţilor să-şi înveţe copiii să nu se joace pe stradă şi să-i înveţe regulile de circulaţie referitoare la traversare, la deplasarea pe drumurile publice care nu au trotuare şi la comportamentul după coborârea din mijloacele de transport în comun (traversarea străzii se va face numai după plecarea lor din stație, nu prin fața sau spatele acestora). De asemenea este bine de ştiut că deplasarea pe bicicletă pe drumurile publice este permisă doar copiilor care au împlinit vârsta de 14 ani, care nu au voie să transporte alte persoane pe cadru. (C. MIRCEA)

Articolul precedentDNA: Gheorghe Chivorchian, trimis în judecată pentru finanțarea nelegală a echipei Poli Timișoara
Articolul următorDNA: Fost ministru de interne, trimis în judecată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.