chivorchianProcurorii DNA au dispus, luni, 17 august, trimiterea în judecată a secretarului general al Federației Române de Fotbal (FRF), Gheorghe Chivorchian, și a lui Constantin Ostaficiuc, fost președinte al Consiliului Județean Timiș, alături de alte persoane, pentru fapte privind finanțarea nelegală a echipei de fotbal Poli Timișoara, se precizează într-un comunicat de presă al DNA.

“În perioada 2008-2011, inculpații Ostaficiuc Constantin și Nădăștean Ioan-Petrișor, profitând de funcțiile pe care le ocupau (președinte al Consiliului Județean Timiș și respectiv secretar al județului Timiș), în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, au aprobat și dispus alocarea și plata, cu sprijinul celorlalți coinculpați, din bugetul județului Timiș, a sumei de 9.950.000 lei către S.C. Politehnica Timișoara S.A. (fostă S.C. Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A.), în condițiile în care potrivit reglementărilor în vigoare, finanțarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice este limitată la entitățile fără scop lucrativ, fiind excluse societățile comerciale al căror scop este obținerea unui profit, în cazurile în care sursa de finanțare o reprezintă sume de bani ce provin din fonduri publice. În cuprinsul acelorași prevederi legale este menționat faptul că este permisă doar susținerea unor activități care nu urmăresc realizarea unor beneficii, doar de către beneficiarul sumei de bani. S.C. Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A, devenită ulterior S.C. Politehnica Timișoara S.A. nu era inclusă în categoria acestor entități, dat fiind forma de organizare a acesteia în societate pe acțiuni”, se precizează în comunicatul DNA, pe care îl puteţi lectura integral AICI.

Secretarul general al Federației Române de Fotbal (FRF), Gheorghe Chivorchian, este, la rândul său, acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Procurorii consideră că “inculpații Chivorchian Haic Gheorghe, Negrei Ioan și Roșca Liviu Ioan, pentru a sprijini activitatea infracțională a angajaților respectivi, au prezentat și depus documente false din care rezulta că sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natură salarială sau asimilată veniturilor către jucătorii de fotbal legitimați la clubul de fotbal respectiv. În realitate, sumele alocate de la bugetul județean Timiș au fost folosite în alte scopuri decât destinația stabilită prin protocol, fiind astfel acoperite cheltuieli ale S.C. Politehnica Timișoara S.A. care nu aveau legătură cu activitatea echipei de fotbal”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCâţi bani a încasat fiscul nemţean în 2015?
Articolul următorCopii mici loviţi de maşini la Păstrăveni şi Borca
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.