gabriel bercaProcurorii DNA Bacău au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv, a inculpaților BERCA GABRIEL, fost senator şi fost ministru de Interne în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, și BANU MIHAI, fost deputat în Parlamentul României, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. A mai fost trimis în judecată, sub control judiciar, BANU LUCIAN, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: “În perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, inculpatul Berca Gabriel, prin intermediul inculpatului Banu Mihai, a pretins și primit, atât pentru sine cât și pentru partidul din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranșe, suma totală de 185.000 euro pentru ca, în calitate de senator în Parlamentul României și președinte al organizației județene Bacău a unui partid politic, să-și folosească influența personală pe lângă membri ai Guvernului României, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău. Suma de bani respectivă era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri, în beneficiul unității administrativ-teritoriale”. Mai multe detalii se pot afla din comunicatul de presă al DNA Bacău, AICI.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpaților Berca Gabriel și Banu Mihai. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Bacău cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCopii mici loviţi de maşini la Păstrăveni şi Borca
Articolul următorACTUALIZARE Pedepse grele pentru tinerii acuzaţi de viol! Echipaje de poliţie au fost trimise pentru arestarea tinerilor!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.