iarna copaci rupti 02Încărcaţi cu zăpada căzută din abudenţă pe frunze şi luaţi pe nepregătite de episodul hibernal venit mult prea devreme, copacii au cedat unul după altul. Unii au căzut direct pe drumuri sau pe maşini, astfel că de duminică seara până după miezul nopţii, pompierii au fost chemaţi să-i taie şi să-i scoată de pe carosabil.

Primul apel a fost la ora 19:27, pentru mai mulţi arbori căzuţi pe DN 15B, în satul Bistricioara, din comuna Ceahlău, iar problema a fost rezolvată de pompierii din Poiana Teiului. 40 de minute mai târziu, un copac s-a rupt şi a venit exact peste un autoturism parcat în Piaţa Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ. La ora 20:37, tot pompierii din Poiana Teiului au plecat spre Chiriţeni, comuna Hangu, unde era blocat drumul de mai mulţi copaci. La intervenţie au participat şi 3 voluntari de la SVSU Hangu. Peste un sfert de oră, un alt apel la 112 anunţa că a căzut un arbore pe DN 15B, în comuna Vânători Neamţ.

„La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj cu şase subofiţeri de la Detaşamentul de pompieri Târgu Neamţ, procedându-se la degajarea arborelui şi eliberarea căii rutiere”, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ.

Tot la Vânători au mai fost două intervenţii, urmate de altele la Grinţieş şi în satul Petru Vodă din comuna Poiana Teiului. Ultimul apel a fost la 0,43 din satul Leghin, comuna Pipirig, unde drumul era blocat şi a fost nevoie de 6 pompieri care să taie copacul şi să elibereze carosabilul. (C. MIRCEA)

Articolul precedentCarambol la Roman, doi copii răniţi!
Articolul următorMarţi 13 – dezastrele şi puterea informaţiei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.