0:00

Control ISU în cimitirul Pietricica după trei incendii la gunoaie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPompierii pietreni s-au săturat să stingă incendii la grămezile de gunoi din cimitirul Pietricica. În ultimele patru zile au fost nevoiți să facă trei intervenții, ultimul foc propagându-se la vegetaţia uscată.

Primul incendiu a fost marţi, 15 august, flacăra unei lumânări lăsată aprinsă pe un mormânt aprinzând grămada de gunoi de alături (detalii aici). Duminică, 20 august, pompierii au intervenit de două ori în acelaşi cimitir şi au decis că este momentul să verifice cum respectă firma ce îl administrează măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor.

“La ora 13:31, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu în Cimitirul Pietricica. La locul indicat pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și au stins incendiul, în urma căruia au ars deșeuri și vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spații deschise, de la o lumânare/ candelă.

La ora 18:05, pompierii au fost anunțați din nou că s-a produs un incendiu în Cimitirul Pietricica. De această dată, incendiul se manifesta pe o suprafață mai mare și bătea vântul. Din acest motiv, au fost alocate două autospeciale de stingere. Cauza probabilă de producere a fost aceeași.

Imediat după producerea primului incendiu, un cadru al Inspecției de prevenire a executat o misiune de informare preventivă în obiectiv și a discutat cu personalul destinat pazei obiectivului. Pe parcursul zilei de mâine (n.r. luni, 21 august) unitatea noastră va finaliza controlul la acest obiectiv, urmând să vă informăm asupra rezultatelor acestuia”, precizează căpitan Andrei Grancea  reprezentantul ISU Neamț.

Angela Croitoru

Foto: arhivă

Articolul precedentNeamț. Accident feroviar, un bărbat surprins de tren a rămas fără picioare
Articolul următorCod galben de căldură, va fi depăşit pragul critic temperatură-umezeală!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.