0:00

Ieri, 15 august, o lumânare lăsată aprinsă pe un mormânt a condus la izbucnirea unui mic incendiu, în cimitirul Pietricica. Incendiul nu ar fi avut loc dacă oamenii nu ar fi depozitat acolo tot felul de deşeuri sau dacă firma care administrează cimitirul ar fi făcut curăţenie în zonă.

Incendiu la o grămadă de gunoi în cimitirul Pietricica, chiar lângă morminte. Nici o amendă, așteptăm o premiere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu ars 30 de mp din grămada de gunoi, numită, plastic, în comunicatul  ISU Neamţ, „vegetaţie uscată” şi două cruci de lemn.

„Noi nu puteam sancţiona decât pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, dacă persoana care a aprins lumânarea ar mai fi fost acolo. Cum nu mai era, nici poliţiştii locali nu ar fi putut face nimic. Ce să facem? Să căutăm rudele decedatului la căpătâiul căruia a fost aprinsă lumânarea?”, ne-a răspuns căpitan Irina Popa la întrebarea dacă ISU a sancţionat pe cineva în legătură cu acest incendiu.

Răspunsul este nu! Poate trebuia, doar, ca cineva să urmărească pe camerele de supraveghere, care există, nu, ce s-a întâmplat acolo.

Angela Croitoru

Articolul precedentAsociația Ținutul Răzeșilor anunță deschiderea apelului de selecție pentru măsura M1/6B – Investiții pentru dezvoltarea durabilă a teritoriului GAL
Articolul următorBacalaureat de toamnă, digitalizat. Prima probă scrisă, la Limba română
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.