balau2

* „Echipa caută motive de cercetare prealabilă a comisarului şef Dragoş Bălău”, ne-a declarat unul dintre poliţişti
* „La Bucureşti se ştie că verificările se fac la sesizarea fostului prefect”, susţine Neculai Isache, vicepreşedintele SNPPC

Controlul de la Poliţia Roman s-a extins până la sfârşitul acestei săptămâni, lucru care îi face pe poliţişti să creadă că nu s-au găsit încă suficiente motive pentru declanşarea cercetării prealabile a comisarului şef Dragoş Bălău. Majoritatea celor controlaţi nu-şi explică altfel faptul că sunt puşi să facă diverse copii după documente care nu au relevanţă în privinţa activităţii de fond.

„Nu suntem nici noi născuţi ieri, am văzut multe la viaţa noastră şi nu trebuie să ne explice nimeni cu subiect şi predicat ca să înţelegem care este tenta”, ne-a declarat unul dintre poliţişti. „Nu vreau să fiu înţeles greşit, dar dacă tot se face mare control pe activitatea în ansamblu, mă întreb de ce nu se ocupă nimeni şi de dl. Ioan Cănărău. Când dumnealui face aşa-zise activităţi sindicale, toată lumea îl bagă în seamă, dar acum, când noi suntem stresaţi şi chemaţi la verificare cu tot felul de acte, pe el de ce nu-l întreabă nimeni ce rezultate are şi pentru ce primeşte salariu? Controalele astea care îi vizează doar pe unii şi îi ocolesc pe alţii, mie nu mi se par în regulă”.

Poliţiştii de la Roman nu vorbesc doar între ei, ci l-au abordat, din nou, pe reprezentantul sindicatului din care fac parte să-l întrebe ce ştie de la nivelul IGPR (având în vedere că Neculai Isache lucrează de câţiva ani în Capitală, ca vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual).

„Problema care îmi ridică semne de întrebare este că echipa de control a început să verifice scrisorile şi planurile de acţiune”, ne-a declarat Neculai Isache. „Se întâmplă să intre o scrisoare la mapă vineri şi să fie trimisă luni şi mi se pare stupid să dai explicaţii pentru chestiuni de genul ăsta. Poliţia Roman are constatări cu carul, dar nu se merge pe constatări, ci pe amănunte. Dacă ai făcut un plan de acţiune şi l-ai amânat, de ce l-ai amânat, dacă l-ai pus în practică de ce n-ai mai aşteptat şi alte nimicuri din astea. În plus am înţeles de la colegii mei de acolo că şeful echipei de control primeşte telefoane de la Bucureşti şi imediat pune în practică indicaţiile care i se dau. Pe la IGPR se vorbeşte că acţiunea de control este urmarea unei sesizări făcute de fostul prefect, dar eu nu prea cred”.

Nici George Lazăr, fostul prefect, nu crede că echipa de verificare din Direcţia de control intern s-a urnit atât de greu: „Am făcut o sesizare, este adevărat, dar a trecut mai bine de un an de atunci. Imediat după bilanţul IPJ am trimis o adresă la Bucureşti pentru că mi s-a părut îngrijorătoare creşterea infracţiunilor – mai ales a celor de furt şi tâlhărie, dar mi s-a părut foarte mare şi numărul dosarelor cu autor necunoscut. Însă, din punctul meu de vedere controlul de acum nu are nicio legătură cu sesizarea mea de atunci, la care nu am primit niciun răspuns de altfel. Din ce am mai discutat cu prieteni, cunoscuţi şi poliţişti de la Roman am înţeles că verificările au fost declanşate de dl. Cănărău, care a trimis numeroase sesizări şi la IGPR şi la MAI pentru că dumnealui are o problemă cu conducerea Poliţiei Roman”.

Cristina MIRCEA

1 COMENTARIU

  1. Asa se intampla cand un om isi face treaba impreuna cu o parte din echipa sa, ceilalti care sunt frustrati si nu pot tine pasul incep sa arunce cu noroi si cata motive sa iasa in evidenta. Oare Canarau nu este marioneta unor oameni politici din Roman care in trecut nemultumiti de comandant ca nu raspunde comenzilor politice, incearca sa faca o manevra pentru viitoarele alegeri ?

Comments are closed.