reclama autocenter

* se verifică modul în care sunt prestate serviciile către pacienți, dar și dacă personalul medical respectă programul de lucru

Spitalul Municipal de Urgență Roman se află în procedură de evaluare, activitate desfășurată de inspectorii Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Timp de trei zile, reprezentanții CJAS vor verifica modul în care sunt prestate serviciile către pacienți, dar și dacă personalul medical respectă programul de lucru.

Marți s-a făcut evaluarea pe ambulatoriu de specialitate, miercuri s-a verificat activitatea de la laboratorul de radiologie și imagistică medicală și de la cel de analize. Joi, în ultima zi, se va efectua evaluarea în secții și compartimente. Se verifică dacă activitatea se desfășoară conform contractului cadru, dacă sunt respectate prevederile acestuia, dacă programul medicului și asistentului se respectă, dacă aceștia sunt prezenți la serviciu conform orarului. În cazul în care se descoperă nereguli, se aplică sancțiuni. De exemplu, dacă personalul medical nu este găsit în ambulatoriu de specialitate, se aplică o sancțiune de 1% din valoarea contractată pe ambulatoriu respectiv. Pe ambulatoriu nu am avut astfel de situații. S-au verificat și condicile de examinare a pacienților, semnătura acestora și nu au fost probleme, a declarat doctor Oana Onu, director medical al unității.

Evaluarea făcută de CJAS se repetă o dată la doi ani. Săptămâna viitoare, conducerea Spitalului va participa la ultima videoconferință programată cu ministrul Sănătății, atunci când temele de discuții vor viza pachetul minimal de servicii și programele naționale de sănătate. În plus, până pe 28 ianuarie, conducerea unității medicale trebuie să prezinte un necesar de aparatură și reparațiile capitale programate și necesare pentru acest an. Un astfel de material este gata deja de la finele anului trecut, atât cu aparatură necesară, cât și cu sumele estimate a costa fiecare produs, astfel încât să se poată previziona cât mai corect ce dotări se pot face în acest an în spital. (C. MATEI)

Articolul precedentSponsorizări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ
Articolul următorAvem Policlinică până la ora 13!