0:00

Majoritatea pacienților care apelează la Ambulatoriul Integrat de Specialitate al Spitalului Județean Neamț (Policlinică) trebuie să se grăbească, dacă vor să-i prindă pe medici la cabinete. În majoritatea cazurilor – dermatologie, boli interne, endocrinologie, cardiologie – programul medicilor începe la ora 8 și se termină la ora 13. Sunt și cabinete care-și deschid porțile la ora 7 și își termină programul la ora 14, cum este cazul celui de ginecologie și chirurgie, dar și laboratorul de analize medicale. Pentru acesta din urmă, trebuie spus că programul de lucru este de șapte ore, din care se scad două, în care este pauză.

Ceva mai norocoși sunt cei mici. Cabinetul de pediatrie este deschis, de obicei, între orele 8 și 15, iar lunea și miercurea între 12 și 19. Și la O.R.L. se lucrează în două schimburi, programul încheindu-se la orele 20.00. (A.S.)

Articolul precedentControl de la Casă la Spitalul Roman
Articolul următorSisteme de alarmă în școlile romașcane

2 COMENTARII

  1. Exista doua tipuri de medici : ca cei care au fost victime ale accidentului din Apuseni – pe cat de inteligenti, pasionati si dedicati menirii lor de profesionale a salva vietile semenilor pe atat de modesti si cu compasiune in atitudinea fata de pacienti – si ceilalti, care iti vorbesc la inaltimea importantei pe care si-o dau si care sunt plini de infatuare atunci cand vorbesc cu pacientii.
    Primii nu cunosc notiunea de „timp de lucru”, iar ultimii care nu vin niciodata la timp si pleaca intotdeauna mult mai devreme decat programul oficial.
    Primii merita sa fie platiti cu mii de euro lunar , iar ultimii merita sa fie platiti proprotional cu modul in care se implica sa-si faca meseria.

  2. Serviciile medicale sunt de fapt , in mod concret, servicii catre populatie. De ce nu se face nivelul de salarizare al medicilor, asistentilor , infirmierelor si a celorlalte cadre din sistemul sanitar pe baza feed-backului primit de la pacienti pe baza unor chestionare (pe care nu se trec datele personale ale pacientului – nume, date personale – ci doar parearea acestuia despre modul in care a fost ingrijit si tratat) completate de acestia.
    In acest mod, nivelul salariilor personalului din sistemul sanitar ar fi direct proportional cu implicarea, seriozitatea si atitutdinea acestora fata de pacienti. In acest mod, indolentii si incompetentii s-ar autoexclude din sistem.

Comentariile sunt închise.