Începând cu data de 23 aprilie si pâna pe data de 30 aprilie, inspectorii ANSVSA au controlat şi controleaza modul în care operatorii economici respectă normele şi cerinţele de igienă referitoare la depozitarea, manipularea şi expunerea alimentelor pentru comercializare, pentru a preveni apariţia unor toxiinfecţii alimentare. Controalele vizează unităţile de alimentaţie publică, de tip restaurant, fast-food, laborator, cofetărie/patiserie, pensiune turistică, magazine alimentare din zonele de interes turistic, unităţi de alimentaţie publică cu caracter sezonier pentru sezonul estival (din parcuri, ştranduri, alte locuri de recreere etc.), în care se prepară, servesc şi se comercializează alimente. Reamintim consumatorilor că pot sesiza orice nereguli din domeniul siguranţei alimentelor la adresa de e-mail: [email protected], sau la numărul de telefon 0800 826 787, care funcţioneză în regim de permanenţă şi este apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. (Serviciul Comunicare al ANSVSA)